Michael Bublé se v rámci evropského turné představí i v pražské O2 areně

Michael Bublé se v rámci evropského turné představí i v pražské O2 areně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Michael Bublé je bezesporu jednou z největších hudebních hvězd současnosti. Prodal více než 45 miliónů alb, přes dva milióny diváků navštívilo jeho poslední turné a zahájení jeho letošní To Be Loved Tour si jen v Londýně nenechalo ujít přes 170 000 lidí.

V lednu se Michael Bublé konečně zastaví i v ČR. V rámci svého evropského turné zavítá do pražské O2 Areny, kde vystoupí 24. ledna 2014.

O tom, že je Michael Bublé současnou hudební špičkou svědčí i to, že se jeho alba To Be Loved a Christmas dostala ve stejném týdnu do britské Top 10. Dvě desky jednoho interpreta se totiž mezi deseti nejprodávanějšími objevily naposledy v roce 1991 po smrti Freddieho Mercuryho...

Michael Bublé se narodil 9.září 1975 v Burnaby v Kanadě a v dětství netoužil po ničem jiném než stát se hokejistou. "Strašně moc jsem chtěl hrát hokej profesionálně, ale neměl jsem na to dost talentu. "Kdybych byl v hokeji jen trochu dobrý, zpěvákem bych se pravděpodobně nikdy nestal", nechal se slyšet dnes trojnásobný držitel Grammy a mnohonásobný vítěz Juno Awards.

Mladý Bublé tak obrátil svoji pozornost k druhé své vášni - hudbě. Od šestnácti vystupoval pravidelně po nočních barech, účastnil se a vítězil v talentových soutěžích, sbíral zkušenosti před televizní kamerou a v jednadvaceti letech vydal své první album BaBalu. To ale (stejně jako jeho další dvě nezávislé nahrávky) zůstalo širší veřejností takřka bez povšimnutí. V roce 2000, kdy už stál před rozhodnutím opustit i tento svůj sen, konečně přišel kýžený zlom - na svatbě dcery premiéra Briana Mulroneyho, kde Bublé toho večera zpíval, byl představen Davidu Fosterovi - věhlasnému producentovi, který spolupracoval např. s Madonnou, Michaelem Jacksonem, Whitney Houston nebo Destiny's Child. Prvním výsledkem jejich spolupráce bylo album Michael Bublé, které spatřilo světlo světa 11.února 2003 a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.

Deska se stala no.1 v Austrálii a na Novém Zélandě, v Kanadě, Anglii či Itálii se umístila v první desítce a kromě několika multiplatinových prodejních ocenění vynesla Bublému také jeho první Juno Awards (kanadskou obdobu Grammy). O dva roky později uvedl Bublé na trh desku It's Time, se kterou již obsadil prakticky celou Evropu, kde se prodaly 2 z celkových 6 miliónů kopií tohoto alba.

V roce 2007 Michael Bublé dobyl i poslední odolávající teritoria, včetně Spojených států a jejich nejprestižnější BillBoard TOP 200 hitparády, kde si to jeho novinka Call Me Irresponsible zamířila po prvním týdnu prodeje rovnou na 1.příčku. A stejně tak debutovala na vrcholu BillBoard chartu i všechna tři následující alba - Crazy Love (2009), Christmas (2011) a letošní novinka To Be Loved, která byla no.1 také v dalších šestnácti zemích.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: Michael Bublé

Místo konání: O2 arena

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!