Havel, ABBA a Die Antwoord. Týdenní tipy od 8. do 14. dubna

Havel, ABBA a Die Antwoord. Týdenní tipy od 8. do 14. dubna 

Od hip-hopu přes pop až po symfonické melodie. Tento týden přivezou Die Antwoord svou energickou show, zatímco ABBA Symphonic Show oslaví půl století této legendární skupiny. Nechte se unést také na vlnách písní skupiny Vltava, prožijte orwellovskou lovestory v divadle, zavzpomínejte na Václava Havla, pobavte se u talkshow recitálu Karin a Richarda Krajčových nebo se připojte k oslavám piva v Praze. Inspirujte se našimi Informuji tipy!

Die Antwoord v Praze

Milovníci hip hopu a elektronické hudby, slyšte! Do pražského Fora Karlín 11. dubna zavítá jihoafrický hip-hopový fenomén Die Antwoord.

Po dlouhé pauze se tato ikonická skupina vrací na scénu a slibuje bizarní show plnou elektrizující energie a vizuálních efektů. Jejich nekonvenční a výstřední styl a dynamické umění, které se propsalo do hitů jako Enter the Ninja a I Fink U Freeky", můžete nyní okusit naživo.

ABBA Symphonic Show v Brně

Nebo máte raději pop, který nestárne? Přijďte si poslechnout slavné písně skupiny ABBA v rámci symfonické show, uspořádané na počest 50. výročí této legendární skupiny.

Dancing Queen, S.O.S., Mamma Mia, Money Money Money nebo Gimme! Gimme! Gimme! Tyto a mnohé další hity zazní v brněnském Sono Centru 10. dubna.

Vltava

Vltava je jednou z nejosobitějších českých hudebních skupin a současně oblíbenou stálicí klubových i festivalových pódií. Pestré skladby plné obrazů a nakažlivé hudební energie spolehlivě zasahují posluchače všech generací!

Pozitivní, radostné, ale i hluboké písničkářství skupiny Vltava si můžete vychutnat 11. dubna v pražském Divadle pod Palmovkou.

2024: Julie a Winston

Orwellovská lovestory má své pokračování v Divadle Kámen. Julie a Winston se tu potkají po 40 letech a chtěli by své životy zakončit znovuzrozenou láskou. V roce 1984 jejich romance neskončila zrovna příznivě, přinese jim rok 2024 lepší podmínky? To můžete zjistit již 11. dubna.

Pražský festival piva

V Praze proběhne další ročník Pražského festivalu piva s více než 50 českými i zahraničními pivovary. Kromě degustací návštěvníky čekají také významní zahraniční hosté, špičkoví domácí sládci, ale i pestrá nabídka workshopů a přednášek. Pražský festival piva proběhne 12. a 13. dubna v Holešovické tržnici a věrní pivaři si ho určitě nenechají ujít.

Prague Beer Fest

Tady Havel, slyšíte mě?

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Václav Havel k nám znovu promlouvá v novém dokumentu Petra Jančárka. 

Film Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstupuje do kin v době, kdy Havlův myšlenkový odkaz a důraz na individuální svobodu ve společnosti rezonují silněji než kdy dříve.

Galakoncert hornistů České filharmonie

Díla světových mistrů i českých autorů v podání nejvýznamnějších hráčů na lesní roh v České republice zazní v Litni v sále Čechovny. Poslechnout si můžete třeba skladby komponované Leopoldem Eugenem Měchurou nebo Eugènem Bozzou pro hornový kvartet a skladbu Karlheinze Stockhausena, kterou zahraje na lesní roh výtečná Kateřina Javůrková. Koncert se koná 13. dubna.

Zámek Liteň: Čechovna

Kecičky a písničky rodinný talkshowrecitál

Známá režisérka a spisovatelka Karin Krajčo Babinská, její manžel Richard Krajčo a rodinný TalkShowRecitál o tom, "jak to vidí ona, aneb on to vidí často jinak".

Co vás čeká? Pokec, zábava, domácí pohoštění, akustická kytara, kopák, písně kapely Kryštof a možná i nějaké to překvapení. Vydat se za nimi můžete 10. dubna do České Třebové, 11. dubna do Hranic, 12. dubna do Kopřivnice, 13. dubna do Frýdku-Místku a 19. dubna do Pelhřimova.

Kecičky a písničky

Venjent Spring Bassjam Warmup

Po takřka letních dnech nás v průběhu týdne čeká zase ochlazení. Kdo se chce ale ještě "zahřát", ať dorazí na ostravský Spring Bassjam Warmup! Na něm se představí britský drum and bass fenomén Venjent, který svým fanouškům připravil živelnou show! Venjent rozproudí warmup party v Marley Clubu již 12. dubna, tak buďte u toho.

Arakain a Argema

Už jste se nemohli dočkat tradičního jarního koncertu skupiny Argema ve sportovní hale v Hluku? Tak je to tady - 12. dubna znovu v Hluku zahájí novou koncertní sezónu, a to spolu se skupinou Arakain. Na koncertě měla vystoupit spolu s Arakainem také Lucie Bílá, ta se ovšem z koncertu omluvila. I tak ale bude o zábavu postaráno!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!