Filmové a seriálové tipy, týden #2: Cage ve vašich snech, smysl pro tumor a velkolepý návrat Temného případu

Filmové a seriálové tipy, týden #2: Cage ve vašich snech, smysl pro tumor a velkolepý návrat Temného případu 

Nezdá se vám to. Nick Cage exceluje ve filmu šitém na míru, Česká televize nabízí další skvělý seriál a série Temný případ zažívá velkolepý comeback. Co vám padne do oka?

To se mi snad zdá

Včera se mi o tobě zdálo. Takovou větu začne slýchat vysokoškolský profesor Paul, který se začne objevovat ve snech milionů lidí na celé planetě. Bizarní situace mu zajistí virální status celebrity a otevře mu cestu ke splnění všech jeho přání - nebo snů? Jaká je cena slávy a jak je možné, že ho nikdo nemůže dostat z hlavy? Originální absurdní komedii a společenskou satiru táhne hollywoodský veterán Nicolas Cage.

Krvavý Johann

Johann Faust je na svobodě a Prahu čeká noc, na kterou nikdo do konce svých dnů nezapomene. Do kin míří český slasher debutujícho režiséra a scenáristy Jakuba Krumpocha. Temnota ožívá a matička všech měst se plní upíry, zombíky a mutanty. Samotného Fausta může zastavit jen femme fatale Markétka, která byla před staletími zodpovědná za jeho vyhnanství a zkázu. Povede se jí to? Tuhle žánrovku ocenili už diváci českého Comic-Conu.

Echo 

 

Maya Lopez alias Echo se vrací na televizní obrazovky. Marvel nabízí spin-off seriálu Hawkeye s hlavní hrdinkou, která se musí poprat s minulostí a přijmout svůj původ. Jubilejní desátý televizní seriál v MCU vesmíru začíná pět měsíců po událostech z Hawkeye. Lopez je pronásledována organizací pod vedením Wilsona Fiska, a proto se vrací do rodné Oklahomy, kde učiní kroky k lepší budoucnosti. Roli si zopakovala neslyšící americká herečka Alaqua Cox.

Temný případ - Noční krajina

 

Temný případ byl hitem roku 2014. Matthew McConaughey a Woody Harrelson v kriminálním dramatu excelovali a nabídli originální pohled na tolik natáčený žánr. Noční krajina se o dekádu později vrací coby čtvrtá řada po vlažně přijatých pokračováních. Na Aljašce nastane dlouhá zimní noc a osm mužů, kteří obsluhují arktickou výzkumnou stanici, beze stopy zmizí. Záhadu musí vyřešit vyšetřovatelky Liz Danvers a Evangeline Navarr. Co ale leží v temnotě pod věčným ledem, nedokážou předvídat ani ony. Dle americké kritiky jde o skvělý návrat oceňované série, aktuálně s oscarovou Jodie Foster a Kali Reis v titulních rolích.

Smysl pro tumor

Nastávající lékař Filip (Filip Březina) si místo zisku vysněného místa oddělení neurochirurgie na klinice vyslechne věty, které se jako student medicíny učil s empatií říkat pacientům. Teď se stává jedním z nich. Jeho diagnóza mu obrátí život naruby, je ale zároveň budíčkem, aby jakýkoliv počet zbývajících dnů byl plný porozumění a náklonosti k těm nejbližším. Smysl pro tumor, který vychází z šest let staré stejnojmenné série z Belgie, uvádí na svých obrazovkách Česká televize.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!