Filmové a seriálové tipy, týden #48: Kreslená přání o Matyldě, tanci i dospívání, které zbořilo Cannes

Filmové a seriálové tipy, týden #48: Kreslená přání o Matyldě, tanci i dospívání, které zbořilo Cannes 

Kinotýden na přelomu listopadu a prosince se ponese ve znamení výzev v soužití, mocných přání nebo nejlepšího léta v životě. Co víc si přát!

Přání

Od tvůrců Ledového království přichází do kin další disneyovská hrdinka. Ashe je líto, že ne každý člověk s vroucím přáním se dočká splnění snu. A tak navzdory vůli krále Magnifica vysloví mladá a důvtipná dívka své vlastní mocné přání vzhůru k noční obloze. Vyslyší ji Hvězda s jejíž pomocí dosáhne nejednoho zázraku. V originále propůjčili postavám hlasy Ariana DeBose, Chris Pine, Evan Peters, Alan Tudyk, Ramy Youssef a další.

Tancuj Matyldo

Matku má každý jen jednu a nemůže si jí vybrat. Karlova (Karel Roden) matka Matylda (Regina Rázlová) má se svým synem vlažný vztah. Když ale nečekaně přijde o byt, musí se oba společně s Karlovým rebelským synem podělit o jedno místo k žití. To však není jednoduché a věci dostanou nečekaný spád, když u Matyldy propukne Alzheimerova choroba. Jak spolu tři generace vyjdou a dokážou pracovat se všemi emocemi, které visí ve vzduchu? 

Jak mít sex

Snímek, který okouzlil kritiky na filmovém festivalu v Cannes. Parta teenagerek z Británie si jede užít prázdniny v divokém stylu. Na vlně alkoholu a nevázanosti se dívky seznámí a hodlají volné dny vytěžit v nejlepší dny svých životů. Jedna z nich, Tara (Mia McKenna-Bruce), si ale odnese přinejmenším smíšený zážitek z velkého dobdrodružství. Jak mít sex je brilantní debut kameramanky a režisérky Molly Manning Walker.

May December

 

Řádná rešerše se vyplácí. S takovou pracuje herečka Elizabeth Berry (Natalie Portman), která se připravuje na ztvárnění Gracie Atherton-Yoo (Julianne Moore). Postavy, jejíž milostný život před lety v bulvárním tisku zkoumala celá země. Elizabeth proto míří do státu Maine, kde se má setkat s onou ženou, která kdysi pobouřila společnost vztahem s výrazně mladším mužem. Originální melodrama viděli a oslavovali diváci na festivalech v New Yorku i Cannes. Ve videotéce ho nabídne Netflix.

Pán času - S14 (speciál)

 

Kultovní seriál se vrací se speciály. V srdci Anglie přistává vesmírná loď a Doktor musí bojovat o holý život. Chaos vede k dobrodružství, napětí i staré kamarádce Donně. Zkrátka Pán času, jak má být. V epizodách na Disney+ se objeví Ncuti Gatwa, David Tennant, Catherine Tate, Jacqueline King, Neil Patrick Harris a mnoho dalších. Nejdéle vysílaný sci-fi seriál letošními epizodami slaví neuvěřitelných 60 let na obrazovce.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!