Herec Johnny Depp je zpět na filmových plátnech

Herec Johnny Depp je zpět na filmových plátnech 

Jméno Johnnyho Deppa s filmovou kulturou je neodmyslitelně spojeno. Na svém kontě má mnoho významných rolí a v minulosti několikrát prokázal, že jeho herecký talent je opravdu veliký.

Velmi úspěšných rolí se zhostil ve filmech režiséra Tima Burtona, kde si často po boku bývalé Burtonovy manželky Heleny Bonham Carter zahrál několik kultovních postav. Spolupráce začala kultovním snímkem Střihoruký Edward, pozornosti neušel jako holič z filmu Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street ani jako potrhlý kloboučník z Alenky v říši divů či podivný výrobce čokolády v Karlíkovy a továrně na čokoládu.

Do paměti všech se zapsal ikonickou rolí nechvalně známého kapitána Jacka Sparrowa. Johnny Depp umí skvěle vystihnout hranici mezi komedií a fantasy a díky tomu svým postavám propůjčuje neskutečně silný charakter.

V posledních letech byli diváci zvědaví na to, jak zvládne fungovat v kouzelnickém světě. Měl totiž ztvárnit roli Grindewalda v sérii Fantastická zvířata. Bohužel jeho působení skončilo ve druhém díle. Proč?

Aféra, která zapříčinila jeho pauzu

Ve třetím díle série „Fantastických zvířat“ se v roli Grindewalda místo Johnnyho Deppa objevil dánský herec Mads Mikkelsen. Také Disney přestal s Johnnym Deppem pokračovat na pokračování Pirátů z Karibiku. Proč? Byly tyto změny z hercovy strany dobrovolné? Nikoli. Mohly za to kontroverze ohledně jeho osobního života a právních sporů. Johnny Depp byl zapleten do dlouhodobého právního sporu s britským deníkem The Sun, kde byl označen za domácího násilníka, a to na základě prohlášení Amber Heard. Tu žaloval také za pomluvu v souvislosti s těmito tvrzeními.  

V roce 2020 soud proti deníku prohrál, v roce 2022 však ve sporu s Amber Heard vyhrál a celá aféra s domácím násilím byla zpochybněna.

Díky tomu se jméno Johnnyho Deppa dostalo zase do hry a filmová studia se o něj začala znovu zajímat. Důkazem je nový snímek Jeanne du Barry – Králova milenka. Na jaře byl film představený v Cannes, 5. října měl premiéru v kinech.

Jeanne du Barry – Králova milenka

Historické drama vypráví příběh z 18. století. Hlavní postavou je Jeanne Bécu, známá jako Madame du Barry, která byla francouzskou dvorní milenkou krále Ludvíka XV. Roli ztvárňuje herečka Maïwenn, která má také na starosti režii filmu.

Johnny Depp ztvárňuje právě francouzského krále Ludvíka XV., který se proslavil především svou zálibou v milenkách – mezi známá jména patří například Madame de Pompadour. Sbližování se s těmito ženami vedlo ke značnému vlivu neoficiálních osob na jeho politická rozhodnutí, což způsobilo mnoho komplikací.

Filmy s Johnnym Deppem se drží v oblibě

Jak se tento film ujme a zda se zařadí mezi jeho kultovní snímky, to samozřejmě není jisté. Oproti jiným hercům, kteří byli také vystavení kauzám za násilí nebo za zneužívání, Johnny Depp naštěstí nebyl zakázán na streamovacích platformách. 

Díky tomu se může divák prostřednictvím Disney podívat na jeho řádění na moři v již zmiňované roli kapitána Jacka Sparrowa, na Netflixu například ve filmu Donnie Brasco a jinde zase v oblíbeném filmu Čokoláda z roku 2000.

Děj tohoto filmu se odehrává ve fiktivním francouzském městečku Lansquenet-sous-Tannes a sleduje příběh Vianne Rocher (hrána Juliette Binoche), která se s dcerou přestěhuje do městečka a otevře čokoládovnu během postní doby. Johnny Depp hraje roli Roux, tajemného cestovatele a hudebníka, který se stane blízkým přítelem Vianne. Čokoláda je film, který kombinuje prvky romantiky, dobrodružství a magie čokolády.

Ani na jeden z těchto čokoládových filmů se nemůžete dívat s prázdným žaludkem. Abyste si vytvořili tu pravou filmovou atmosféru, doporučujeme připravit si ke sledování něco dobrého na zub, třeba něco z Billa akce. Mezi slanými i sladkými dobrotami si jistě vyberete, co máte nejraději.

Co chystá Johnny Depp dál?

O tom, že jako herec dosahuje značných kvalit, není rozhodně pochyb. Svůj talent ale chce vyzkoušet i na druhé straně kamery. Chystá se totiž režírovat film s názvem Modigliani, který bude o italském malíři Amedeu Modiglianim. Film se bude týkat jeho pobytu v Paříži, kde se z něj stala legenda.

Nepůjde ale o hercovo režisérské poprvé. Již v roce 1997 režíroval drama Bojovník, kde si zahrál také hlavní roli. Zda jeho nový snímek zaujme stejně jako ty předchozí je zatím otázkou.

Foto: Pexels.com

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!