Mikulášská nadílka v Praze: kam na Mikuláše v prosinci 2023

Mikulášská nadílka v Praze: kam na Mikuláše v prosinci 2023 

Prosinec již klepe na dveře a s ním i svátek svatého Mikuláše! Hlavní město Praha nabízí bohatý program, kam za Mikulášskou nadílkou. Pojďte se naladit do vánoční atmosféry a užít si spoustu zábavy.

Výstaviště Holešovice

V neděli 3. prosince se můžete těšit na bruslení na holešovickém Výstavišti. Mikulášská akce bude probíhat v Malé sportovní hale od 15.15 do 17.15 hodin. Pokud nevlastníte brusle, není třeba zoufat, k dispozici vám bude také půjčovna. Kapacita bruslí k zapůjčení je na místě omezena, proto je lepší vzít si brusle vlastní, pokud je máte doma. Doprovodný program k mikulášskému bruslení se bude odehrávat ve vedlejších prostorách Střídačky, kde si děti budou moci něco vyrobit, vyfotit se ve fotobudce a čeká je také drobná Mikulášská nadílka. Vstupné na akci je zdarma.

Foto: Archiv Na Výstavišti

Vršovické divadlo MANA

Z ledového povrchu přímo do divadelního hlediště na Vršovickém náměstí. V úterý 5. prosince divadlo MANA představí pohádku Hlídali jsme Ježíška. Tento tradiční vánoční příběh očima Oslíka a Volka je určen pro dospělé i ty nejmenší diváky. Po přestávce divadlo navštíví svatý Mikuláš a jeho známí pomocníci. Divadlo MANA nabízí dva úterní časy, a to v 15.00 a 18.00 hodin. Cena vstupenek je 150 Kč a lze je zakoupit online, v kanceláři Husova sboru, telefonicky (778 001 097) nebo mailem (pokladna@vrsovickedivadlo.cz).

Foto: Archiv Vršovické divadlo MANA

Kostel sv. Anny

Pražská křižovatka patří mezi projekty Nadace Dagmar a Václava Havla Vize 97. Dnes sídlí v Kostele sv. Anny v Praze a slouží jako kulturní centrum. Nadace působí zejména v oblasti sociální, vzdělávací, zdravotnické a kulturní. Odpoledne 5. prosince se již po sedmnácté otevře Pražská křižovatka veřejnosti a představí charitativní akci Mikulášský bazar. Této dobročinné akce se zúčastní neziskové organizace, se kterými nadace spolupracuje. Na Mikulášském bazaru je možné zakoupit vánoční dárky a jejich koupí přispět na dobrou věc. Děti se mohou těšit na Mikuláše a jeho pomocníky. Na závěr odpoledne si budou moci zazpívat na podiu české koledy s paní Dagmar Havlovou a dalšími známými osobnostmi. Akce proběhne od 14.00 do 18.00 hodin. Vstup na akci je zdarma. Přijďte se naladit do vánoční atmosféry a k tomu přispět na dobrou věc.

Foto: Facebook Pražská křižovatka – kostel sv. Anny

Skleněný palác

Šestková mikulášská, na kterou se můžete těšit před Skleněným palácem na náměstí Svobody, letos nabízí opravdu bohatý program. Kromě nadílky od Mikuláše, čerta a anděla se budou na místě opékat také špekáčky, k dispozici bude malování na obličej nebo fotostánek, ze kterého si můžete odnést fotografii jako vzpomínku na tento den plný zábavy. Mikulášská nadílka proběhne v úterý 5. prosince od 16.00 do 18.30 hodin. Vstupné na akci je zdarma.

Foto: Architecture Week

Václavské náměstí

V rámci Václavských Vánoc, které probíhají od 24. listopadu do 7. ledna, se v horní části Václavského náměstí objeví také Mikuláš, čert a anděl. My se na ně můžeme těšit již 5. prosince od 17.00 hodin. Kromě Mikulášské nadílky se můžete naladit do vánoční atmosféry na trzích, které nabízejí širokou nabídku řemeslných dárků, občerstvení, hudební vystoupení a také je zde možnost podpořit neziskové organizace v rámci Podpoř dobro.

Foto: Prague Here

OC Letňany

Mikulášská nadílka v obchodním centru Letňany proběhne v předvečer svátku svatého Mikuláše. V úterý 5. prosince od 15.00 do 19.00 se můžete zúčastnit zajímavého programu, které obchodní centrum nabízí, a to je kreativní vánoční dílnička, malování na obličej a pro odvážlivce sladká odměna za básničku. Čeká na vás také překvapení! Mikulášská akce probíhá v odpočinkové zóně obchodního centra.

Foto: Facebook OC Letňany

Kyje

Kulturní dům Kyje si na sobotu 2. prosince připravil Mikulášskou nadílku, kam zve děti i jejich rodiče. Tento den budou dvě pohádkové představení, první od 11.00 hodin a druhé od 14.00 hodin. Po skončení přijde Mikuláš, anděl a čert s nadílkou pro děti. Vstupné na akci je 100 Kč pro dospělé a 50 Kč pro děti. Předprodej vstupenek je možný 27. listopadu od 7.30 do 17.30 hodin v budově Úřadu městské části Prahy 14.

Foto: Atlas Česka

Velká Ohrada

sobotu 2. prosince vás zve sbor dobrovolných hasičů Stodůlky na Mikulášskou stezku, která bude probíhat od 14.00 do 16.00 hodin. Děti budou na stezce plnit úkoly a za splnění je čeká sladká odměna. Na místě bude také k dispozici občerstvení. Neváhejte a pojďte si užít dobrodružnou stezku s Mikulášem, andělem a čertem!

Foto: Mapy.cz

Vinohradský pavilon

Dům dětí a mládeže Prahy 2 si letos připravil program plný zábavy pro děti! Mikulášská nadílka se koná ve Vinohradském pavilonu v úterý 5. prosince od 9.30 do 19.00 hodin. Na děti čeká spousta zábavy ve formě plnění „čertovských“ úkolů a setkání s Mikulášem a jeho společníky, kteří přinesou nadílku. Dopolední část mikulášské akce je určena zejména pro mateřské a základní školy, odpolední část školním družinám a veřejnosti.

Foto: ČT24

Čakovický zámek

Příchod Mikuláše čeká i Čakovický zámek. V úterý 5. prosince od 17.00 hodin se děti a dospělí mohou těšit na promítání pohádky Ledová královna, v 18.00 hodin bude probíhat následné opakování pohádky. Pro rezervaci vstupu na promítání pohádky je třeba zavolat na číslo 773 287 001. Kromě promítání je možné navštívit od 17.00 peklo v přízemí zámku, Mikuláše před zámkem a nebude chybět ani občerstvení. Vstupné na mikulášskou akci je dobrovolné.

Foto: Archiv Čakovický park

Foto: Atlas Česka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!