Největší atletický zážitek roku 2023 v Česku. Chystá se šedesátý druhý ročník závodu Zlatá tretra Ostrava

Největší atletický zážitek roku 2023 v Česku. Chystá se šedesátý druhý ročník závodu Zlatá tretra Ostrava 

V úterý 27. června se do Ostravy sjede elita světové atletiky. Nejlepší sportovci planety budou bojovat o body a limity pro nadcházející mistrovství světa. Od roku 2002 se Zlatá tretra Ostrava řadí mezi nejprestižnější sportovní setkání světa s účastí jak světových, tak domácích hvězd a s celosvětovou televizní sledovaností.

Zlatá tretra Ostrava se koná od roku 1961, je tedy jedním z nejstarších atletických závodů v Evropě. Za posledních 20 let se stala atletickým „mítinkem“ proslaveným po celém světě. Startují na něm nejlepší atleti světa, a to výhradně na pozvání pořadatelů. Výběr je velmi přísný. Zlatá tretra patří k několika málo držitelům prestižního světového ocenění World Athletics Heritage. Jen několik měst na světě je zařazeno do nejvyšší kategorie prestižního seriálu World Athletics Tour Gold. A Ostrava je mezi nimi. Je potvrzeno, že letošní "Tretra" bude k vidění ve 140 státech všech kontinentů a s dalšími zeměmi ještě probíhají jednání.

"Čeká nás skvělá show, kde se unikátně spojují sprinty, běhny na střední vzdálenosti, překážky, tyčka, oštěp a další atraktivní disciplíny. V chystaném programu plném bojů o rekordní výkony bude česká špička také usilovat o limity na světový šampionát v Budapešti i cenné body do kvalifikačního žebříčku, protože ty ze Zlaté tretry patří k těm nejhodnotnějším," říká ředitel Zlaté tretry Jan Železný

Letošní hlavní hvězdou Zlaté tretry Ostrava bude absolutní jednička současné světové atletiky, létající tyčkař Armand "Mondo" Duplantis. Návštěvníci se mohou také těšit na účast Andersona Peterse z Grenady a na olympijského vítěze Neeraje Chopra z Indie.

Foto: Pavel Lebeda

Na mítinku se ve vysokém počtu ukáže také domácí elita. Představí se medailista z olympijských her, mistrovství světa a mistrovství Evropy Jakub Vadlejch a finalistka světového či evropského šampionátu Nikola Ogrodniková. Potvrzení jsou také Amélie ŠvábikováPetr Svoboda a Lada Vondrová

Foto: Pavel Lebeda

Zvolený termín 27. června naváže na mistrovství Evropy družstev. Koncem června se očekávají vhodné klimatické podmínky a pro české atlety půjde o důležitou možnost plnit limity na mistrovství světa a získat cenné body do kvalifikačního žebříčku.

Soutěž o VIP servis

Již v roce 2022 připravil organizační tým Zlaté tretry Ostrava ve spolupráci s ostravskými sporty úspěšnou fan zónu, kde si před začátkem hlavního programu mohli zasportovat děti i dospělí. Letos se organizátoři zaměřují na její rozšíření a na zvýšenou nabídku cateringových služeb.

Foto: Pavel Lebeda

 "Mnohé vnímáme sami, ale bez názoru návštěvníků se neobejdeme. Jako odměnu za to, že věnují 10 minut času a zodpoví přesně 38 stručných otázek, jsme pro ně připravili soutěž o unikátní VIP zážitek," doplňuje Oldřich Zvolánek, technický ředitel Zlaté tretry Ostrava. Výherce čekají služby luxusního vozu s řidičem, návštěva zázemí, kam se běžně dostane pouze špičkový atlet nebo manažer, péče na VIP tribuně i setkání s atlety. Samotný dotazník najdete zde.

Organizátoři si rovněž připravili pro návštěvníky speciální nabídku. Vstupenky na ochozy za pouhých 50 korun! Další vstupenky podle sektorů jsou pak k dostání v síti Ticketstream.

Foto: archiv Zlatá tretra Ostrava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!