Filmové a seriálové tipy, týden #10: Další sezóna Richmondu, vřískání pošesté i ceny Americké filmové akademie

Filmové a seriálové tipy, týden #10: Další sezóna Richmondu, vřískání pošesté i ceny Americké filmové akademie 

S desátým kinotýdnem se vracíme na anglické fotbalové trávníky, za geniálním detektivem i za vyčpělou hororovou sérií. K jakému dílu dožene Ghostface vás? A kdo dostane letošní Oscary?

Ted Lasso S3

 

Nejpozitivnější trenér v dějinách fotbalu se vrací na platformu Apple TV+. Ve třetím dějství, které může znamenat i úplný závěr celé série, se Ted Lasso a jeho Richmond pokusí překonat očekávání a vyhrát nejvyšší anglickou soutěž. Do cesty se jim postaví bývalý člen realizačního týmu, úspěchu chtivý ex-manžel i vlastní lassovský pohled na svět. A to nejen ten fotbalový.

Vřískot 6

 

Už pošesté si pokládáme otázku, kdo všechno přežil útoky brutálního vraha a může se vrátit v dalším pokračování hororové série Vříkost. Tentokrát jsou to Samantha a Tara spolu s dvojčaty Chadem a Mindy. V městečku Woodsboro je nečeká nic dobrého, a proto míří do světa, kde chtějí začít nový život. Tragické události je ale následují i do Velkého jablka. Nový zabiják s maskou Ghostface už se nemůže dočkat. Po prokliku výše si ve videotéce připomeňte předchozí díly.

More Miko

Spoluzakladatel iniciativy Češi pomáhají Jaroslav Miko se rozhodne jít proti veřejnosti a státním aparátům. Když Česko odmítne přijímání uprchlíků, pomáhá na vlastní pěst. Dokumentarista Robin Kvapil sleduje Mikovu cestu od myšlenky po pomyslné stéblo, kterého se coby naděje chytají sirotci z Řecka a dalších států. Jde o portrét člověka, který se s takzvaným čecháčkovstvím odmítl smířit a postavil se mocným.

Luther: Pád z nebes

 

Britský detektiv John Luther prchá z vězení. Čeká ho totiž práce v podobě nevyřešeného případu. Je na stopě sadistického sériového vraha, který si pohrává s ním i se svými obětmi. Zároveň má v patách policii a bývalé kolegy. Kdo koho dopadne dřív? V ikonické seirálové roli se vrací Idris Elba spolu se Cynthií Erivo a Andym Serkisem. Naváže filmové pokračování na populární sérii? Připomeňte si ji na Netflixu.

Oscary

Už po pětadevadesáté se v Dolby Theatre v Los Angeles předají filmové Oscary. Poprvé v nominacích figurují hned dvě pokračování, Avatar: The Way of Water a Top Gun: Maverick. Nejen v cizojazyčných filmech dominuje nejnovější adaptace Remarquova románu Na západní frontě klid. Hned 16 herců získalo své vůbec první nominace na cenu Akademie. Nechybí mezi nimi Brendan Fraser, Ke Huy Quan, Michelle Yeoh nebo Angela Bassett, která je první umělkyní s hereckou nominací za snímek z díny komiksového studia Marvel. Přenos uvádí Jimmy Kimmel a čeští diváci ho mohou vidět v noci z 12. na 13. března na programu České televize.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!