Podzim ve znamení módy a designu. Čeká nás Prague Fashion Weekend a Designblok12

Podzim ve znamení módy a designu. Čeká nás Prague Fashion Weekend a Designblok1290%

Podzim se v Praze ponese ve znamení módy a designu. Prague Fashion Weekend se bude konat poprvé na Hradčanském náměstí ve dnech 12. – 16. září 2012 a Designblok2012 naváže hned první týden v říjnu.

Prague Fashion Weekend připravuje pro tento rok fashion stan, jak jej známe ze světových fashion weeků, bude umístěn přímo na Hradčanském náměstí u vstupu na Pražský hrad. Kolekce designérů budou kromě hlavního mola prezentovány také v prostoru FASHION SHOWROOMU. Svou účast na akci potvrdilo již více než 20 českých módních designérů a značek.

Letošní Prague Fashion Weekend představí například aktuální kolekce návrhářů Petry Balvínové, Evy Brzákové, Kateřiny Geislerové, Hany Havelkové, Zdeňky Imreczeové, Taťány Kovaříkové, Zuzany Kubíčkové, Radky Kubkové, Jakuba Polanky, Natálie Steklové, Hany Stocklassové, Mirky Talavaškové, Zuzany Veselé, Lady Vyvialové a značek BLAŽEK, Karen Millen, La Perla, Pietro Filipi, S.Oliver  a dalších. Ostatní značky, doprovodné akce a detailní programové schéma představíme v průběhu srpna. 

14. ročník Designbloku startuje s novým podtitulem Prague Design and Fashion Week. Od 1. do 7. října budou mít diváci v Praze možnost vidět prezentaci předních českých a zahraničních výrobců designu, výstavy předních českých a zahraničních designérů, expozice módy a v neposlední řadě přehlídky českých i zahraničních módních tvůrců.

Designblok obsadí svými výstavními prostory především staré paláce v centru Prahy. Výrobci a obchody s interiérovým designem obsadí hlavní superstudio Kafkův dům na Kafkově náměstí na Starém Městě. Hned dvě stě metrů dále se v Husově ulici otevře další superstudio Clam Gallasův palác, které bude zaměřeno na téma luxus.

 Novinkou bude otevření takzvaného Openstudia, které bude umístěno v prostorách Šporkovského paláce v Hybernské ulici, kam se Designblok po roce vrací, a které ponese podtitul laboratoř designu. Openstudio bude věnováno výstavám jednotlivých designérů, designérských studií, školních ateliérů, módních návrhářů, autorů šperků a inovativním projektům, které se zabývají budoucností a rozvojem oboru. Součástí Designbloku bude i tentokrát Designblok Fashion Week, který také obsadí prostory v centru Prahy, a sice v kostele Svatého Šimona a Judy v Dušní ulici. 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!