Filmové a seriálové tipy, týden #3: Orgie v Hollywoodu, návrat Kukaček i narozeniny po česku

Filmové a seriálové tipy, týden #3: Orgie v Hollywoodu, návrat Kukaček i narozeniny po česku 

Ponořte se námi do třetího kinotýdne roku 2023. Podíváme se do Wisconsinu, Los Angeles, New Yorku, za rodinou Holcových a Kadlecových a taky si budeme něco přát. Zde jsou naše televizní, filmové a VOD tipy.

Babylon

Damien Chazelle se vrací na plátna s obrazem Hollywoodu let dvacátých. Alkohol teče proudem a každý touží být středem pozornosti a na vrcholu piedestalu. Režisér La La Landu nebo Whiplashe dal dohromady nabité obsazení, jehož středem jsou hrdinové s tvářemi Brada Pitta, Margot Robbie a Diega Calvy. Tříhodinový večírek v pouštním městečku Los Angeles s pestrými charaktery může začít. Přežijete ho?

Kukačky II

Česká televize přichází s druhou řadou populárního seriálu Kukačky. Ten sleduje osudy dvou rodin, kterým v porodnici zaměnili syny. Nových třináct dílů uzavře příběh a odpoví na otázky, zda se po odhalení viníka podaří všem najít klidné vody a řešení, které bude vyhovovat jak rodičům, tak hlavně oběma klukům. Vrací se Marta Dancingerová, Marek Adamczyk, Sabina Remundová, David Novotný a samozřejmě i Viktor Sekanina a Theo Schaefer v roli vyměněných dětí. Nechybí ale ani Denisa Barešová a další členové širší rodiny. První řada se stala pořadem s milionovým publikem, který kritici ocenili nominacemi na Ceny filmové kritiky i České lvy.

Zlatá devadesátá 

 

O něco větší návrat zažívá americký sitcom navazující na kultovní That '70s Show. V seriálu se podíváme mezi teenagery v létě 1995, kdy se mladá hrdinka Leia rozhodne strávit prázdniny ve Wisconsinu. Tam na ni čekají prarodiče Kitty a Red Formanovi a spousty dalších rozjívených výrostků se smyslem pro humor. Show se vrací 15 let po událostech původní série. V roli dědečka s babičkou znovu uvidíme Kurtwooda Smitha a Debru Jo Rupp. Diváci ale nepřijdou ani o další známé postavy. Na scéně se určitě objeví i manželský pár Ashton Kutcher a Mila Kunis. Všech deset dílů najdete od čtvrtka na Netflixu.

Jak jsem poznala tvého otce II

 

Třicítka na krku Hilary Duff rozhodně nerozhodí. Její Sophie bude hledat cestičku v neklidných vodách moderního randění i ve druhé řadě spin-offu populárního sitcomu Jak jsem poznal vaši matku s příznačným názvem Jak jsem poznala tvého otce. Po událostech finále první řady vůbec není jasné, jak k sobě Sophie s Jessem najdou cestu a kam jejich cesty povedou. Rozhodně jim v tom ale pomůže jejich věrná parta Valentina, Charlie, Sid, Ellen a další přátelé. Domovská platforma Hulu nabídne pokračování už ve třetím kinotýdnu roku a český divák doufá, že další díly rychle přebere partnerská videotéka Disney+, která disponuje první řadou. Tu si tam mezitím můžete připomenout.

Přání k narozeninám

 

V portfoliu českých kin se aktuálně chytla tuzemská komedie Marty Ferencové (V létě ti řeknu, jak se mám, Přání Ježíškovi nebo Řachanda). V Přání k narozeninám dává jasně najevo, že rodina musí držet pospolu. Speciálně v den narozenin maminky Líby, která si nepřeje nic jiného než oslavu se všemi blízkými. Její syn Petr má ale tentokrát jiný plán, což si svérázná žena nenechá líbit. A protože Mohamed nejde k hoře... Komedie, ve které nechybí vztahové složitosti, ztracené děti a bizarní vodáctví nabídne kromě jiných Evu Holubovou, Igora Orozoviče, Tomáše Kluse, Jaroslava Duška, Veroniku Khek Kubařovou, Jaroslava Plesla, Matěje Hádka, Simonu Babčákovou a další.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!