Legendární Nazareth zavítá na jaře do Havlíčkova Brodu a Brna

Legendární Nazareth zavítá na jaře do Havlíčkova Brodu a Brna 

Skotská rocková skupina, známá několika hard rockovými hity z poloviny 70. let, přijíždí potěšit české fanoušky, a to rovnou do dvou měst.

Nazareth byl založen zpěvákem Danem McCaffertym, kytaristou Mannym Charltonem, basákem Petem Agnewem a bubeníkem Darrellem Sweetem. V roce 1970 se skupina přesunula ze Skotska do Londýna za lukrativnějšími nabídkami. V sedmdesátých letech měla výsadní postavení vedle The Rolling Stones, Led Zeppelin nebo Genesis. Za svoji pestrou kariéru trvající přes půl století prodali více než 60 milionů alb a odehráli tisíce koncertů po celém světě.

Kapela dorazí do České republiky 7. a 8. dubna, konkrétně do Havlíčkova Brodu a Brna. Její zakládající členové jsou kromě basového kytaristy Peteho Agnewa po smrti. Doplní ho tedy kytarista Jimmy Murrison, bubeník Lee Agnew a zpěvák Carl Sentance. Těšit se můžete na hity jako Love Hurts, Dream On, Where Are You Now a další. Vstupenky k dostání na Ticketstream.

Kromě hudebního zážitku si můžete rockovou legendu připomenout také dokumentem Miloslava Šmídmajera, který vás vezme do zákulisí rockové legendy, poodkryje tajemství její dlouhověkosti a stálé přízně fanoušků.

Foto: archiv Nazareth

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!