Filmové a seriálové tipy, týden #2: Adaptace herního hitu, mečbol na Netflixu i skandinávský festival

Filmové a seriálové tipy, týden #2: Adaptace herního hitu, mečbol na Netflixu i skandinávský festival 

Vražedné panenky, tenisové orgie nebo také velké lákadlo pro všechny milovníky dobrých videoher. I na to narazíte v přehlídce našich tipů na další lednový kinotýden. Poprvé v roce vás také zveme na festival, který chystá projekce po celé ČR. Film přichází ze severu!

The Last of Us (HBO Max)

 

Dlouho očekávaná série na motivy stejnojmenné hry společnosti Naughty Dog vezme diváky do doby, která je moderní civilizaci jak ji známe dvacet let vzdálená. V dystopické krajině musí neohrožený Joel dostat čtrnáctiletou dívku Ellie z karanténní zóny do bezpečí. Neobvyklou dvojici spojí nečekané pouto a snaha přežít v nehostinné americké krajině. V hlavních rolích se objeví Pedro Pascal a Bella Ramsey. Mezi autory seriálu pak najdeme tým, který se podílel na kritiky ceněném Černobylu.

M3GAN

 

Zázrak umělé inteligence nebo stroj naprogramovaný k zabíjení? Však víte, jak to s těmi panenkami ve filmu chodí. Osmiletá Cady se shodou tragických událostí stává ideálním testerem pro prototyp takové panenky jménem M3GAN. Netrvá však dlouho a z nejlepší kamarádky na nočním stolku se stává nedokonalá věc plná chyb, které se rychle zvrtnou v cosi strašného. A milá hračka je ochotná jít přes mrtvoly. Pod snímkem Gerarda Johnstona je jako producent podepsaný mistr hororu James Wan a možná i proto v zahraničí dosahuje skvělých výsledků. Na rozpočet 12 milionů dolarů už si M3GAN vydělala za necelé dva týdny čtyřikrát.

Úžasný Mauric

 

Zatímco na panenky děti vodit nechceme, víkend v kině s ratolestmi by mohl vyplnit kocour Mauric. S mentalitou Brouka Pytlíka a egem až na půdu žije vcelku spokojený život. Jednoho dne ale začne přemýšlet jako člověk a dokonce mluvit. Spolu s místním klanem krys podniká dobrodružství s cílem získat královskou odměnu. Každý úspěch ale má svou cenu. V cestě stojí zlověstné tajemství. Úžasný Mauric by v originále lákal na skvělé obsazení hvězd jako jsou Gemma Arterton, Emilia Clarke, David Thewlis, Hugh Laurie, Hugh Bonneville nebo Himesh Patel. S dabingem v českých kinech ale přitáhne spíš na fakt, že příběhem vychází z díla ikonického Terryho Pratchetta.

Break Point (Netflix)

 

Kdo miluje lesk a slávu bílého sportu, nad dalším tipem nezaváhá ani na fiftýn. Na tenisové kurty se vrhá nová generace, která chce následovat šlépěje Federerů, Nadalů nebo Djokovičů. Dokumentární série Break Point od autorů Formule 1: Touhy po vítězství ukazuje všechna úskalí, pot, krev i rozbité rakety, které vedou k úspěchu. V celkem 10 epizodách se mimo jiných představí hráči Nick Kyrgios, Aryna Sabalenka, Maria Sakkari, Stefanos Tsitsipas a další. Diváci Netflixu zároveň nepřijdou ani o postřehy od tenisových legend jako jsou Maria Sharapova, Andy Roddick i John McEnroe.

SCANDI 2023

Na plátna kin po celé republice se vrací přehlídka současného severského filmu. Devátý ročník SCANDI tradičně nabídne snímky z Islandu, Dánska, Švédska, Norska nebo Finska. Týdenní festival startuje 18. ledna, v metropoli například i v kinech Edison Filmhub a Cinema City ve Slovanském domě. Úvodní film však představí pražská Lucerna. Dva roky staré drama Emigranti vypráví o švédské rodině hledající nový domov v Severní Americe. Zkoumá otázku kým jsme, kam patříme a jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili naše děti a dosáhli svých snů. Kompletní program SCANDI najdete na festivalovém webu.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!