Ghostly Kisses: Hudební poezie naplněná vztahy a jejich problematikou za doprovodu houslí poprvé v Praze

Ghostly Kisses: Hudební poezie naplněná vztahy a jejich problematikou za doprovodu houslí poprvé v Praze  

Pod tímto ne příliš povědomým pseudonymem dorazí francouzsko-kanadská zpěvačka a hudební skladatelka Margaux Sauvé do vršovického podniku Café V lese. Na hudební zážitek plný jemnosti, zádumčivosti, ale i dynamiky a povzbuzení můžete vyrazit již tento pátek 8. 4. v rámci světového turné Heaven, Wait Tour 2022, které započala koncem ledna v Kanadě a pokračovala do Spojených Států a Egypta. Kromě Česka navštíví hudebnice během dubna další evropské státy – Turecko, Polsko, Velkou Británii, Německo, Švédsko, Dánsko, Francii či Belgii. Tour zakončí závěrem roku ve své rodné zemi, jíž je Kanada.

Z poezie do poezie

Pseudonym Ghostly Kisses zvolila zpěvačka prostřednictvím impulsu v básni Wiliama Faulknera: Une ballase des dames perdues, která zahrnovala veršbrush my lips with ghostly kisses“. Nejen však pseudonym vznikl z poezie. Dá se říct, že doposud uveřejněná tvorba taktéž skýtá snovou lyriku.

Provázanost motivů

Hluboký cit k hudbě si Kanaďanka začala pěstovat již v raném věku při hře na housle díky hudebně založené rodině. Hudebním žánrem se nejvíce blíží alternativní hudbě, indie, dream popu. Do svých písní vkládá příběhy propletené motivy nedostupna, odcizení, odchodu, zamilovanosti, oběti či ponaučení. Jemným éterickým hlasem promlouvá k milostnému vztahu, většinou nereálnému nebo ukončenému, a reflektuje jej skrze slovní pocity. 

Sen měnící se v život

Doposud vydaná tvorba obsahuje nahrávky v podobě EP a alba Heaven, Wait, které představí stávajícím a novým posluchačům právě v rámci zmíněné tour pod stejným názvem.

V roce 2018 vyšlo výrazné a v pořadí druhé EP – The City Holds My Heart – obsahující klavírní tóny, nehmatatelno, otázku duše a pravdy a také cover hitu Zombie. Textů se pevně drží propracovaná psychologie, které se kromě hudby věnovala jako studentka na univerzitě. O rok později vydala EP Alone Together v podobě akustických skladeb, kde uspěla píseň Empty Note. Skladba byla uvedena v seriálech The rain a Skam Italia skrze filmovou platformu Netflix.

Později se její hudební tvorba oddálila od rozevlátých myšlenek kolébajícího tempa a přistoupila ke zvýraznění zvukovými efekty, šumy a dynamikou.

Tento přístup můžeme zaznamenat v písních Barcelona Boy, Stay, Never Let Me Go či v debutovém albu Heaven, Wait vydaném v lednu letošního roku. Pozoruhodné je, že písně tohoto alba složila se svým hudebním a životním partnerem Louisem-Étiennem Santaisem a zakomponovala do některých skladeb housle.

Hra s mixem zvuků a šumů, nadpozemským životem, láskou, milostnými vztahy a jejich problematikou Ghostly Kisses neopustila a nadále trvá.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!