Kapela Nebe vypustila Planý poplach v duetu s Katarínou Knechtovou

Kapela Nebe vypustila Planý poplach v duetu s Katarínou Knechtovou 

Kapela Nebe spojila své tvůrčí síly se zpěvačkou Katarínou Knechtovou v nové písni Planý poplach. Právě vydaný videoklip zavede posluchače na liduprázdné letiště v Mošnově a do Leteckého muzea v Kunovicích. Kromě toho kapela Nebe ohlašuje vydání nové desky s názvem Než v tom zůstaneme sami.

Je to skoro rok, co kapela Nebe vydala hit jménem Stella ve spolupráci s Přemkem Forejtem. Nyní Nebe vypouští do světa nejen česko-slovenský duet se zpěvačkou Katarínou Knechtovou, ale zároveň celé album Než v tom zůstaneme sami, na němž jejich fanoušci mohou najít nejsilnější písně kapely Nebe. Pro kapelu je to první deska od roku 2017, která vznikla v nové sestavě.

"Nová deska je pro mě především talisman, ve kterém je skrytá absolutní svoboda umění i slova. Najdete na ni country, gospel, pop, odkaz na pandemické období i více než pětiminutovou baladu. Ve všech písních odkrýváme kus svého nitra, všechno dobré i zlé, čím si naše parta prošla," komentuje desku Petr Harazin, frontman kapely.

Klip k nové písni Planý poplach navozuje atmosféru, která se odráží i ve vizuálním provedení coveru nového alba Než v tom zůstaneme sami. Videoklip, jehož děj se odehrává na liduprázdném letišti v Mošnově a v Leteckém muzeum v Kunovicích, navozuje pocit tísně z nezvykle opuštěných prostor letiště a monumentálních parkovišť velkých dopravních letadel.

Je to obraz doby a zároveň metafora našich životů i společnosti jako celku.

Štěpán Petrů, kytarista a skladatel

K tomuto duetu kapela přizvala slovenskou stálici, Katarínu Knechtovou. "Už dávno se mi nestalo, že bych slyšela tak dobře složenou píseň, s takovou symbiózou hudby a textu. Další věcí, která mě překvapila byla, jak spolu kluci z kapely drží při sobě, vědí, co chtějí a jdou si za tím. Velmi jim držím palce," říká o spolupráci s kapelou Nebe slovenská zpěvačka Katarína Knechtová.

Zajímavostí je, že velká část scén se točila v interiéru a na křídle letadla přezdívaného Naganský expres, bývalého vládního speciálu prezidentů České republiky, kterým přiletěla olympijská výprava ze zlatého Nagana 98. Když letadlu hrozilo sešrotování, parta kunovických muzejníků pod vedením Martina Hrabce letadlo během dvou let v pražských Kbelích postupně rozebrala, přepravila přes celou republiku do Kunovic a po další dva roky znovu skládala do původní podoby, tak aby mohlo být v celé své kráse vystaveno pro veřejnost.

"V roce 98 jsme byli malí kluci, kteří přišpendlení k televizím sledovali návrat hokejistů z olympiády. Jakmile se cesty naše a Martina střetly, okamžitě se nám propojila symbolika tohoto neuvěřitelného příběhu s písní i osudem naší kapely. Bylo nám ctí tam strávit čas. Na konci do toho letadla nastupujeme a symbolicky odlétáme někam, snad do lepších časů," dodává Petr Harazin.

Foto: Kapela Nebe při natáčení videoklipu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!