Zůstaň ještě jednu noc, zpívají Jelen v pokračování Magdalény a zvou na online koncert

Zůstaň ještě jednu noc, zpívají Jelen v pokračování Magdalény a zvou na online koncert 

Kapela Jelen vypouští do světa druhý singl Ještě jednu noc z chystané desky Věci a sny, která vyjde 16. dubna. Obsahově písní navazují na svůj debut Magdaléna pojednávající o nevěře. Nové skladby i starší hity uslyší diváci živého přenosu vystoupení v neděli 11. dubna.

Ještě jednu noc volně navazuje na šest let starou Magdalénu, kterou frontman Jindra Polák napsal podle útržku rozhovoru, který zaslechl při jízdě tramvají.

„Došlo mi, že stejně jako my musela i naše Magdaléna za těch pár let dospět. Posunula se v životě jinam a už to dávno není ta vyjukaná holka, se kterou okolnosti mávají, jak se jim zachce. Vyrostla v sebevědomou, krásnou, dospělou ženu a místo aby se nechala vláčet osudem, drží otěže pevně v rukách. Ve chvíli, kdy jsem si tuto souvislost představil, se text psal prakticky sám,“ vysvětlil Polák.

Do „druhého dílu“ příběhu zasadili náladu perfektního večera, který přetne ranní návrat do reality. Atmosféru muzikanti vnesli i do klipu, jehož režie se ujal jejich dlouhodobý spolupracovník, rapper Jonáš Červinka známý jako Lipo. „S minimem výrazových prostředků natočil příběh, který mnozí z nás mohou znát, mnozí jej mohou odsuzovat, ale všichni se do něj dokážeme vžít a vcítit,“ dodal frontman.

Video se poprvé v rámci Červinkovy tvorby pro skupinu neodehrává v přírodě. „Inspirací mi v tomto případě bylo město. A především žena. Ve své proměnlivosti. Žena věčně unikající, která umí měnit tváře,“ uvedl režisér.

Dubnový stream, při kterém zazní kromě tohoto singlu i další skladby z nové desky a na němž se poprvé představí bubeník Vítek Polák či hostující Kateřina Marie Tichá, se uskuteční v pražském fotografickém ateliéru Loft Bubny.

Foto: Ondřej Pýcha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!