Skvosty izraelské přírody ukazuje přehlídka snímků Boaze Amidrora v Czech Photo Centre

Skvosty izraelské přírody ukazuje přehlídka snímků Boaze Amidrora v Czech Photo Centre 

Jedním z porotců letošního ročníku soutěže Czech Nature Photo je izraelský fotograf Boaz Amidror, jenž se snaží přiblížit lidem krásy fauny a flóry ve své domovině. Pražská galerie Czech Photo Centre zpřístupňuje výstavu částečně virtuálně prostřednictvím videa z vernisáže.

Na třech desítkách fotografií, které butovická galerie hostí do 25. dubna, Amidror zvěčnil zejména živočichy jako rozličné druhy ptactva, mimo jiné ledňáčka či supa, ze psovitých šelem například šakala.

 

Fotograf dříve po léta sloužil v izraelské armádě a nabyté zkušenosti hojně využívá pro pohyb v terénu, což mu umožňuje získat unikátní snímky zvířat v jejich přirozeném prostředí v národních parcích. Divákům chce dokázat, že země neskýtá jen historické památky v Jeruzalémě či Tel Avivu, ale i množství přírodních skvostů.

Jsme malá země, ale máme hory na severu a poušť na jihu, a to se i se všemi zvířaty snažím ukázat. Všem doporučuji, aby vyrazili brzy a užili si přírodu. V přírodě využívám své vojenské znalosti, kamufláže a podobně. Nepoužívám žádné speciální fotografické vybavení, takže pokud to můžu dělat já, tak vy také. Takže až budete příště v Izraeli, vyrazte i do přírody,“ uvedl fotograf ve videu z vernisáže.

Foto: Boaz Amidror, YouTube CPC

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!