KulTýden od 4. do 10. ledna: Božena a Kukačky na ČT, nepoznaný Kafka i tanec mezi obrazy

KulTýden od 4. do 10. ledna: Božena a Kukačky na ČT, nepoznaný Kafka i tanec mezi obrazy 

První týden nového roku přináší dvě seriálové novinky České televize, drama Střípky ženy na videoportálu Netflix nebo knihu plnou objevů o spisovateli Franzi Kafkovi. Poslechněte si nový podcast KulTýden s přehledem kulturních událostí probíhajících sedmi dní.

Dvě stě let od narození Boženy Němcové přichází Česká televize s biografickou minisérií, jejíž druhý díl si nenechte ujít v neděli 10. ledna večer. Na ČT startuje také dramedy Kukačky inspirovaná případem záměny novorozenců v porodnici, pilotní epizodu můžete sledovat v pátek 8. ledna po dvacáté hodině. Tragický domácí porod a jeho mučivé následky pro vztah rodičů dítěte přibližuje snímek Střípky ženy, který bude od čtvrtka 7. ledna dostupný na Netflixu.

 

Co vzešlo ze spolupráce Barbory Polákové a Víta Klusáka? Poslechněte si novou verzi hitu Nafrněná natočenou v karanténních podmínkách. Zajímavý klip sdílí na YouTube i Národní galerie v Praze, zachycuje baletní choreografii mezi obrazy Rembrandta van Rijna. To že je Kafka? se ptá Reiner Stach v publikaci zaměřené na postřehy o životě Franze Kafky. A komu nyní patří proslulý Neverland Michaela Jacksona? Dozvíte se v podcastu KulTýden.

Foto: Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!