Proudcast s Ladou Žabenskou: Gastro zážitek v sále? Diváci si rádi udělají z návštěvy kina společenskou událost

Proudcast s Ladou Žabenskou: Gastro zážitek v sále? Diváci si rádi udělají z návštěvy kina společenskou událost   

Pohodlné sezení u stolků i možnost objednat si drinky po celou dobu projekce. V Praze otevřelo první boutique cinema, které propojuje filmové zážitky s barem uzpůsobeným tak, aby mohl obsluhovat i během promítání. O Přítomnosti jsme hovořili s její ředitelkou Ladou Žabenskou.

“Nabízíme divákům přímo v sále bar, který se specializuje především na koktejly a dobrá vína, takže si mohou užít gastro zážitek přímo v sále. Není to jen o filmu, ale i o dobrém pití a jídle,” představuje kino Přítomnost jeho ředitelka Lada Žabenská, “většina diváků má ráda, když si mohou vzít drink přímo do sálu, užít si film jako společenskou událost, trochu při něm popít a užít si ho s kamarády.”

Kino Přítomnost vzniklo ve funkcionalistických prostorech v Domě Radost, který byl jedním z prvních pražských mrakodrapů. Tým kolem Lady Žabenské propojil původní architekturu s moderním českým designem a květinovými instalacemi. “Koncept takového kina jsme nosili v hlavách už dlouho. Najít vyhovující prostor ale nějakou dobu trvalo. Vhodný čas přišel, když nás oslovil majitel Domu Radost a my jsme zjistili, že se jedná o úplně geniální místo pro tento účel,” říká Žabenská.

Čím se Přítomnost ještě liší od klasického kina? “Prostor vybízí k tomu, aby se diváci cítili uvolněněji a mohli mezi sebou prohodit pár slov. Místa jsou od sebe poměrně daleko, takže neruší hned sousedy vedle sebe,” přibližuje Žabenská. Propojení filmu s barem navíc nabízí možnost hraní si s různými asociacemi. “Když jsme promítali snímek Big Lebowski, tak jsme na baru měli White Russian a podobně. Určitě si s tím hrajeme a podobných případů bude v budoucnu určitě více,” dodává.

Kdo je to kinofil? Mohou kina fungovat jako veřejná služba? A proč jsou nepostradatelnou součástí Přítomnosti chytré lampičky? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v našem Proudcastu! Poslechnout si jej můžete na službách Spotify, Apple Podcast či jednoduše po kliknutí na zelenou šipku níže.

 


| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Ladou Žabenskou: Gastro zážitek v sále? Diváci si rádi udělají z návštěvy kina společenskou událost
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Přítomnost

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!