Skupina Lucie v novém singlu představila mistry světa v karate a kulturistice

Skupina Lucie v novém singlu představila mistry světa v karate a kulturistice 

Kapela Lucie je jednou z nejoblíbenějších českých kapel let minulých i současných. V aktuální době přináší svým fanouškům video k singlu Chtěli jsme lítat, který se po vydání alba v roce 2018 rychle zařadil mezi nejhranější skladby v českých rádiích. Do videoklipu obsadila mnohonásobné mistry světa v karate či kulturistice, herce z bratislavského divadla nebo také dceru Roberta Kodyma. Zajímavý videoklip spojuje temný text s pozitivní hudbou.

Název zní poměrně optimisticky – Chtěli jsme lítat. Když se však zaposloucháte, zjistíte, že text vyjadřuje pocity, které lidé mohou cítit ve chvíli, kdy ztratí blízkého člověka. K tomu trochu kontrastně, ne však nevhodně, působí pozitivní hudba. Když se k tomu přidá chytlavý refrén, není divu, že píseň rotuje v rádiích. Autorem textu je Robert Kodym, který přiznává „nejprve mne napadl text a krátce na to i hudba. Během aranžování s kapelou jsme pak použili i původní klávesový zvuk z období In The Sky a akustickou kytaru, na kterou jsme natáčeli písničku Černí andělé,“ vysvětluje. Kodym se tak v písni pokusil navázat na hudební inspirace Lucie z období jejich druhé desky In The Sky.

Režie se ujal Karol Vosátko, který se snažil spojit temný text, ztrátu blízkého člověka a pozitivní hudbu do jednoho videoklipu. Píseň vznikla v den, kdy zemřel Kodymův oblíbený muzikant Chris Cornell, což režiséra zaujalo. „Svůj koncept jsem si proto od začátku s nadsázkou nazval jako Reklama na smrt. Jde o symboliku smrti a temnoty, kterou se snažím odlehčit pozitivními prvky,“ vysvětluje svůj nápad Vosátko. Do role smrti pasoval několikanásobného mistra světa v karate Romana Voláka, dále se v klipu objeví vítěz světové kulturistické soutěže Michal Křižánek, herci divadla La Komika. Jednu z rolí svěřil také dceři Roberta Kodyma.

Ta si zahrála přímo svého otce. „Pan režisér Vosátko viděl moje videa a fotky na sociálních sítích a přišlo mu, že se tátovi hodně podobám. Teda tátovi z ,devadesátek‘,“ popisuje Amélie Anna Kodymová, která má s natáčením zkušenosti. „Roli jsem si docela užila, byla to zábava. Imitovat tátu pro mě nebylo vůbec obtížné. Na natáčení jsem si přivezla svojí perleťovou kytaru Les Paul a tátův klobouk. Někdy mě na ní učí klasické rockové riffy,“ dodala.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!