Během pandemie vznikla nová česká kapela Napořád. Tvoří ji i dva bývalí členové Chinaski

Během pandemie vznikla nová česká kapela Napořád. Tvoří ji i dva bývalí členové Chinaski 

Nová hudební skupina Napořád se skládá z někdejších členů Chinaski, kytaristy Ondřeje Škocha a trumpetisty Petra Kužvarta, a dvou zpěvaček Barbory Fialové a Josefíny Čermákové. Své působení odstartovala v průběhu koronavirové krize.

Už nyní má kapela, která zpívá česky a na jejích skladbách se autorsky podílejí všichni čtyři členové, v rukávu čtrnáct songů, které se chystá představit veřejnosti.  

Všechno začalo loni v dubnu Akropoli. Tam jsme pokřtili moje sólové album Řekni napořád a tam stála poprvé na pódiu kapela, ze které se postupně vytvořilo uskupení Napořád. Přes léto jsme odehráli několik koncertů – skvělých i horších, některé jsme museli zrušit... Přinesly nám ale důležitou věc, slyšeli jsme, jak skvěle znějí dohromady naše hlasy – můj, Kužiho, Báry a Jožky,“ nechal se slyšet Škoch.

Bývalý parťák Michala Malátného nejprve singly skládal sám, postupně pak na tvorbě začali spolupracovat i ostatní. Natočení tří singlů měl zajistit etablovaný britský producent Clint Murphy, kvůli opatřením proti šíření nemoci covid19 ale musel návštěvu v Česku zrušit. „Volný čas jsme využili pro online setkávání a tvorbu nových skladeb,“ dodal Škoch.

První koncerty kapela plánuje uskutečnit po uvolnění vládních opatření. Zároveň také čeká na otevření hranic, díky němuž by mohla vycestovat za producentem a dokončit desku.

Během posledního květnového víkendu navíc skupina nechá vybrat padesát fanoušků skrze hlasování na sociálních sítích tři přední singly. „Chceme, aby písničky slyšeli nezasvěcení posluchači a dali nám zpětnou vazbu, jak, a hlavně které se jim líbí,“ vysvětlil kapelník.

Foto: Napořád

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!