Slavnostní ocenění Laskavec doplní vystoupení Kovyho i Otce Šebestiána

Slavnostní ocenění Laskavec doplní vystoupení Kovyho i Otce Šebestiána 

Nadace Karla Janečka letos opět ocení dvanáct dobrosrdečných lidí, kteří dělají dobré skutky. Slavnostní předání cen Laskavec bude v sobotu 4. dubna hostit Stavovské divadlo v Praze. Během večera vystoupí české osobnosti jako youtuber Karel Kovář alias Kovy, františkánský kněz Otec Šebestián nebo influencerka Tereza Salte.

Nadace Karla Janečka dobrosrdečné lidi ocení již potřetí. Tentokrát mezi laureáty ceny Laskavec jsou například zakladatel organizace Hurá na výlet Tomáš Martinek, arborista Luboš Křížek, sokolka Vendula Jozífová, herec a zakladatel charitativního projektu Zkoleduj se Petr Vaněk, zakladatelka projektu Iglou Pavla Klečková nebo stavitel a zachránce hradu Hartenberg Bedřich Loos.

Ceremoniálem v pražském Stavovském divadle bude 4. dubna provázet moderátorka Daniela Drtinová, oceněným přijdou poblahopřát mimo jiné také herec Karel Zima nebo lékař Jan Vojáček.

Nadace Karla Janečka uděluje titul Laskavec každý měsíc od roku 2017. Zároveň iniciovala výzkum u agentury STEM MARK, který zjišťoval, co si lidé představují pod pojmem laskavost. Nejčastější odpovědi zahrnovaly ochotu pomáhat svému okolí či milé, hodné a příjemné osoby.

Ve výzkumu se také ukázalo, že téměř dvoutřetinová většina lidí v ČR si myslí, že pro laskavého člověka je těžší dosáhnout úspěchu. Jsem ráda, že ukazujeme v projektu #laskavec, že v laskavosti je síla a že dobrosrdeční lidé mohou být úspěšní a spokojení. V knize Dávat a brát od amerického psychologa Adama Granta se můžete dočíst, že laskavci/dárci převládají na vrcholu žebříčku úspěšnosti,“ nechala se slyšet koordinátorka projektu Dominika Trčková.

V našich výzkumech dlouhodobě vidíme, že se půlka dospělých u nás zapojuje do dobrovolnických aktivit, což je naprosto klíčové pro fungování naší společnosti. Jsou to desítky milionů hodin práce, které nejsou nijak nebo jen symbolicky ohodnocené. Často máme tendenci všechno přepočítávat na peníze, ale tady se jasně ukazuje, že pro spoustu lidí peníze nemusí být až tak podstatné,“ dodal ředitel agentury STEM Martin Buchtík.

Foto: Nadace Karla Janečka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!