Dolní Morava: tipy, kam zamířit s rodinou na lyžích i bez lyží

Dolní Morava: tipy, kam zamířit s rodinou na lyžích i bez lyží 

Chystáte se s dětmi na jarní prázdniny do hor? Nemusíte trávit celé dny na sjezdovce, sportovní areál Dolní Morava nabízí spoustu dalších možností, jak si užít zimu.

Mamutíkův lyžařský závod

Pokud vaše děti zvládnou alespoň základy lyžování, dejte jim příležitost vyzkoušet si atmosféru opravdových závodů. V dětském skiparku Amálka se takové závody konají každý čtvrtek a mají dokonce i kategorii pro děti do 5 let. Samozřejmě nechybí maskot Mamutík a spousta zábavy.

Večerní výšlap na sněžnicích

Odložit lyže, nasadit sněžnice! A pak už se s průvodcem můžete vydat směrem ke Stezce v oblacích, kterou si za tmy užijete úplně jinak než ve dne. A aby to byl večer se vším všudy, v cíli vás čeká večeře a drink. Trochu rozmazlování si přece po sportovním výkonu zasloužíte, ne?

Stezka v oblacích

Je nádherná v létě i v zimě! Nachází se v nadmořské výšce 1 116 m a vede k ní pět různých tras. Pohodlně se sem dostanete i lanovkou a nahoře si pak vychutnáte zážitek opravdu nebeský. Ze samého vrcholku dohlédnete na celý masiv Králického Sněžníku i na hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše. A pokud chcete přidat i trochu adrenalinu, sjeďte dolů po 100 metrů dlouhém tobogánu.

Stezka v oblacích, Dolní Morava. Foto: dolnimorava.cz

První stopa

Pokud už máte dost tlačenic na sjezdovkách, můžete si dopřát exkluzivní ranní lyžování na prázdných a dokonale upravených tratích. A abyste se cítili opravdu výjimečně, budete to mít i se snídaní a skleničkou sektu.

Jízda rolbou

Dokonalý zážitek pro všechny milovníky těžké techniky! Projedete se nejmodernějším strojem přímo v kabině řidiče. Rolba váží 11 tun, má výkon 400 koní a šestiválcový motor od Mercedesu. A svézt se může nejen dospělý, ale spolu s ním i dítě.

Na běžky

Celé pohoří Králického Sněžníku je pro běžkaře přímo ideální. V okolí Dolní Moravy najdete až 50 km upravovaných běžeckých stop. Výchozím místem je chata Slaměnka u horní stanice lanovky Sněžník, odkud se na běžkách dostanete zpět do Dolní Moravy nebo až na druhou stranu hřebene. Na trasu se můžete vydat i z hotelu Vista nebo z chaty U Slona.

Krajiny a ilustrace – výstava v muzeu

Když už budete mít sněhu a zimy víc než dost, vydejte se do nedalekých Králík. V místním muzeu můžete navštívit třeba výstavu Krajiny a ilustrace. Pražská ilustrátorka Adéla Rúčková je vystudovaná ekoložka, zkoumala mikroskopické řasy z Antarktidy a přednášela na odborných konferencích. Pak ale začala tvořit naučné přírodovědné knížky pro děti a stala se profesionální ilustrátorkou.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!