Kulturní podzim na Ústecku: strašidelná ZOO, otevřené vinné sklepy i čerti z Rakouska

Kulturní podzim na Ústecku: strašidelná ZOO, otevřené vinné sklepy i čerti z Rakouska  

Na zajímavé podzimní kulturní akce není chudý ani sever Čech. Do Ústeckého kraje se chystají zajímaví hudební interpreti. Zájemci ale mohou zažít i strašidelnou procházku v ZOO nebo si zajít na skleničku do otevřených sklepů.

Strašidla v ZOO

Bojíte se rádi? V tom případě byste neměli minout strašidelnou procházku ústeckou ZOO. Letošní ročník oblíbené akce se inspiroval animovaným filmem Coco, a tudíž jeho téma vychází z mexického svátku Día de los Muertos. Návštěvníci se kromě neopakovatelné atmosféry dočkají také řady soutěží, her i přehlídky příšer. Zájemci si budou moci vydlabat dýni a zúčastnit se lampionového průvodu. To vše 2. listopadu v Zoologické zahradě Ústí nad Labem.

Ústecký hudební podzim

Hudební fanoušci se na podzim nebudou v Ústeckém kraji rozhodně nudit. Během svých koncertních šňůr se tady totiž zastaví hned několik oblíbených interpretů. V sobotu 2. listopadu vystoupí v litvínovském ATTIC Music Clubu Vypsaná Fixa, která letos slaví 25. let na scéně. O dva dny později pak do Ústí nad Labem dorazí legendární kapela Olympic, a to do Severočeského divadla opery a baletu. Do Národního domu Ústí nad Labem 7. listopadu zavítá Barbora Poláková a zimní stadion krajské metropole se 12. listopadu dočká skupiny Lucie.

Košt v otevřených sklepech

Všichni milovníci vinného moku z Ústeckého kraje se těší především na akci, během níž zpřístupní vinaři své sklepy. Otevřené vinné sklepy na Podřipsku lákají na výborné víno i na neopakovatelnou atmosféru. Mezi jednotlivými sklepy budou vozit návštěvníky speciální vínobusy. Celodenní jízdenka je v ceně vstupného stejně jako sklenička, nosička, voda a hned několik ochutnávkových žetonů. Jednodenní akce se uskuteční 16. listopadu.

Svatokateřinské slavnosti na zámku Krásný Dvůr 

Jak se slavily svátky svatého Martina či Kateřiny? Co vlastně znamenají adventní symboly? Nejen na to odpoví Svatokateřinské slavnosti na zámku Krásný Dvůr, který chystají program pro děti i dospělé. Připravena bude pohádka O rybáři a zlaté rybce v podání Divadla Rozmanitost a zájemci si budou moci prohlédnout i vánočně vyzdobené interiéry zámku. Slavnosti proběhnou 24. listopadu od 11. hodiny.

Čerti z Rakouska

V Lounech se 28. listopadu uskuteční příprava na Mikuláše. Právě sem totiž dorazí čerti. A ne tak ledajací. Budou to ti skutečně strašidelní, kteří si na sever Čech odskočí z rakouských průvodů. Na své si přijdou především děti. Na ty kromě představení čertů a strašidelných efektů čeká také dětská diskotéka či tančení a dovádění s čerty.

Foto: Facebook.com/certizrakouska

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!