Lucie vydala nový klip k písni Než tě rozkradou s rozpohybovanými portréty ve fantaskním světě

Lucie vydala nový klip k písni Než tě rozkradou s rozpohybovanými portréty ve fantaskním světě  

Jedna z nejslavnějších českých kapel Lucie zveřejnila klip ke skladbě Než tě rozkradou z úspěšného posledního alba EvoLucie. Záběry z fantaskního světa obsahují rozpohybované portréty herců a spolu se steampunkovou estetikou připomínají filmy Karla Zemana z 60. let. Píseň zazní i na turné, kam se Lucie vydá v listopadu do různých českých měst.

„Přijel jsem ráno do studia s novými klávesami a hned u druhého zvuku, který jsem na nich zkoušel, mě napadl motiv písničky,“ vzpomíná na vznik samotné skladby Než tě rozkradou její spoluautor a klávesák Lucie Michal Dvořák. Motivu se okamžitě chytil kytarista Robert Kodym a za chvíli byla skladba na světě. Robert měl navíc v kapse koncept nového textu, který jej napadl den před tím, a do hudebního nápadu se skvěle hodil,“ dodává Dvořák. Skladba se objevila i na posledním albu EvoLucie, se kterým Lucie hrála třeba v O2 areně.  

Do nového videoklipu převedl text o nenaplněné lásce slovenský režisér Karol Vosátko. Ten při jeho výrobě nejdříve nafotil všechny herce a pak jejich portréty rozpohyboval. Spolu se steampunkovou estetikou, připomínající nereálný svět plný barev a fantaskních obrazů, tak místy připomíná staré filmy Karla Zemana.

Téma písně i klipu je celkem jasné. Honba za láskou a současně vzájemné míjení. Střídání krutých a krásných pocitů shrnuje svědectví o nenaplněné lásce. Stylizace mi dávala větší svobodu v příběhu i ve výpovědi bez toho, abych byl příliš patetický,“ vysvětluje Vosátko. „Proto jsem zvolil autonomní fantaskní svět šmrncnutý steampunkem, do kterého jsem zasadil příběh fatálně zamilovaného muže. Vytvořil jsem jej technikou rozpohybovaných fotografií a zkombinoval je s animací,“ popisuje.  

Do hlavních postav Vosátko obsadil slovenské herce Lukáše Latináka a Mirku Partlovou. Z celkem 1600 fotografií pak vytvořil čtyři a půl minuty dlouhé video. Třídění i úprava fotografií mu pak zabralo týdny a týdny práce. Dřinu mu ulehčil fakt, že kapela i její management s vizí, kterou režisér pro klip vytvořil, zcela souhlasila, což je dle jeho slov spíše vzácný úkaz.

Lucie se v listopadu vydá na turné, se kterým objede Českou republiku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!