Ian Anderson dorazí spolu se skupinou Jethro Tull do České republiky

Ian Anderson dorazí spolu se skupinou Jethro Tull do České republiky  

Skotský hudebník a skladatel Ian Anderson, vůdčí osobnost rockové kapely Jethro Tull, chystá i se svými muzikantskými kolegy dva české koncerty. Na Konopišti a ve Slavkově se představí v rámci aktuálního turné s názvem The Best of Big Beat.

Na Konopišti zahrají slavní Jethro Tull v pátek 21. července, do Slavkova dorazí o den později. Vstupenky na obě vystoupení jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 990 korun. Spolu s britskou legendou dorazí na obě místa rovněž česká formace Stromboli, která vystoupí v roli speciálního hosta. 

Britská kapela Jethro Tull je součástí světové hudební scény již od roku 1967. Ve své tvorbě kombinuje rock s lidovou hudbou, blues i prvky renesanční hudby. I přesto, že prožívala skupina svá hvězdná léta v 60. a 70. letech minulého století, dnes má svým fanouškům stále co nabídnout. Vypadalo to přitom, že už se podobného koncertu nikdy nedočkají. Po posledním turné, které proběhlo v roce 2011, totiž skupina utichla a později Ian Anderson oznámil, že už nikdy obnovena nebude. Chtěl se totiž věnovat své vlastní kariéře.  

Kapela prodala za dobu své existence na 60 milionů hudebních nosičů a odehrála neuvěřitelných 3000 koncertů ve 40 zemích světa. Jejich úplně první vystoupení proběhlo v roce 1968 v Londýně. V březnu tohoto roku potěšila fanoušky nahrávka Jethro Tull - The String Quartets, na níž jsou nejznámější písně kapely převedeny pro smyčcový kvartet. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Zámek Konopiště

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!