Hana Havelková představila novou kolekci na Prague Fasion Weekendu

Hana Havelková představila novou kolekci na Prague Fasion Weekendu 

Známá česká oděvní designérka Hana Havelková přichází s novou kolekcí pro podzim a zimu 2010-11: její aktuální kolekce nazvaná City Glamour se nese ve znamení elegance, kterou designérka oživila mnoha sportovními a casual prvky s jemným dotekem luxusu a dekadence. Nové modely představila Hana Havelková v září na Prague Fasion Weekendu, který k veřejnosti vyslal jasný signál: móda českých návrhářek má nejen originální design, ale je i perfektně nositelná. Svoboda, neformální look a důraz na variabilitu podle Hany Havelkové čím dál víc pronikají i do formálního oblečení manažerek, které tvoří velkou část její klientely.

„Kolekce City Glamour tvoří jednoduché, vzájemně kombinovatelné modely, které umožňují být ženě přirozená, osobitá , ležérní a zároveň i elegantní“ říká Hana Havelková, jejíž butik HH leží v Dušní ulici v Praze. Své studio tu založila Hana Havelková jako vůbec první z českých návrhářek už v roce 1993 V současné době se tu nachází celá módní čtvrť, která úspěšně prosperuje vedle luxusních butiků v nedaleké Pařížské ulici. „Po jistém útlumu v době krize zažíváme opět značný zájem o zakázkovou individuální tvorbu  “ uvádí Havelková, k jejímž klientkám patří mnoho špičkových manažerek, včetně Taťány le Moigne, ředitelky české pobočky firmy Google.

Od formalit ke svobodě

Právě ženy zaměstnané ve firmách vyžadujících dress code podle Havelkové oceňují na dnešní módě příklon k neformálním prvkům, které jejich kdysi přísně strohé oblečení oživují. A ve spojení s autorským návrhem konkrétní designérky pak jejich nositelce dodávají osobitý švih a punc. „Formální móda zaznamenává jasný posun směrem k větší svobodě, objevují se v ní sportovní a casual prvky, umožňující cítit se i v práci přirozeněji a pohodlněji, aniž by ubyla slušivost,“ říká Hana Havelková.

„Často se setkávám  s tím, že ženy v práci důkladně přemýšlejí o tom, jak chtějí na svůj protějšek - většinou důležitého zákazníka nebo klienta -  zapůsobit: chtějí být perfektně oblečené a svým vzhledem  nevybočit z rámce formálně laděné schůzky, nechtějí ale vypadat  upjatě nebo okázale. Společně pak hledáme přesnou míru toho, aby se ve svém modelu cítily profesionálně, uvolněně a zároveň šik,“ říká návrhářka, jejíž nová kolekce i tento požadavek rafinovaně odráží.

V kolekci City Glamour tak lze najít třeba tmavé sako s asymetricky řešeným zipem: přes den padne ke klasickým tubovým šatům, večer ho lze obléknout k extravagantním šortkám a hodí se i k oblíbeným džínám na víkend. Krásně padnou i tunikové šaty kombinovatelné s neformálními kozačkami, s černými úpletovými koktejlkami i ležérně působícími legínami nebo kalhotami… Zdobnými prvky kolekce City Glamour jsou kromě asymetrie dále rozmanitě použité zipy, řasení a drapérie. Modely v záměrně ztlumené paletě tmavých odstínů – černé, břidlicové a antracitově šedé – rozsvěcují akcenty sytě zelené.

V zajetí trendů.

A co všechno se teď podle Hany Havelkové nosí? „Objevují se opět legíny, vedle tradičně šitých vršků – sak, košilí a tunik – se prosazují i topy z pletáže, příjemně velký výběr je v oblasti kabel a  bot, které se momentálně nosí snad na všechny způsoby:  lodičky, na klínu i na platformě, s kulatou i užší špičkou,“ říká Hana Havelková, podle níž lze dnes udělat módní faux pas spíš díky nešťastně zvolené kombinaci ,než tím, že by byl nějaký kousek vyloženě z módy.

Dobrá zpráva ohledně nejnovějších módních trendů tedy je, že dovoleno je leccos: hlavním měřítkem zůstává originální design, kvalitní zpracování a samozřejmě i individuální styl a vkus,“ usmívá se Hana Havelková.

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Hana Havelková představila novou kolekci na Prague Fasion WeekenduHana Havelková představila novou kolekci na Prague Fasion WeekenduHana Havelková představila novou kolekci na Prague Fasion Weekendu
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!