Křest desky Vladimira 518 IDIOT

Křest desky Vladimira 518 IDIOT 

Pozdě, ale přece přináším článek z pátečního double-křtu nové desky Vladimira 518 IDIOT. Ač českým rapem a hip hopem téměř nepolíbená, byla jsem přemluvena se akce zúčastnit. A rozhodně jsem nešlápla vedle.

Oba koncerty se konaly ve Veletržním paláci, který si Vladimir sám za tímto účelem vybral s příslibem jedinečné audiovizuální show. Na začátku nás přivítala dlouhá fronta tísnící se pod deštníky před vchodem. Přestože se dovnitř mělo pouštět už od 19:00 a o půl hodiny poté mělo všechno vypuknout (i když z podobných akcí vím, že to tak nikdy není), stáli jsme o půl osmé stále v dešti venku a bodyguardi nekompromisně pouštěli dovnitř pouze po pár lidech. Až teprve když jsme se k nim dostali na doslech, zjistili jsme, že fronta je tu na lístky a lidé, co je mají, mohou jít samozřejmě dovnitř rovnou.

Mírně mokří, ale šťastní jsme tedy dostali pásky, panáka a havajský věnec kolem krku a vešli do prostoru, kde nás na každém kroku upozorňovaly cedule na zákaz kouření a tagování. I když jsem kuřák, tak mi to vlastně nevadilo, protože bylo alespoň vidět na pódium a nikdo nesmrděl ani mi nepropálil tričko (a na stěny netaguju). Hlediště bylo stupňovité a každý, i menšího vzrůstu jako já, mohl v klidu sledovat dění na scéně. Pro začátek nám své umění za gramofony ukázal Mike Trafik, aby publikum trochu rozehřál a připravil na další vystupující – PSH Revival. Orionovi sedícímu s berlemi v ústraní na pódiu se to líbilo, nám ani zbytku moc ne. Nějak mi nesedělo, že by za PSH měl rapovat malinkatý Asiat (a to nejsem rasista) a chlápek s obřími slunečními brýlemi. Flow a celkově náboj celému vystoupení prostě chyběl a bylo to znát i na lidech, kteří napjatě očekávali Vladimira.

Možná to byl úmysl, aby jeho nástup byl ještě velkolepější, každopádně se to povedlo a ne málo! Vladimir v té „nejtvrdší džísce“ se světélkujícím nápisem 518 na zádech to rozjel už od začátku spolu se svým starým známým LA4. Nevěděla jsem, jestli se mám dívat na ně, nebo na stěnu za nimi, kde rozpoutali smršť promítání klipů a laserových projekcí, které naprosto perfektně zapadaly do celého vystoupení, bavily mě a dokreslovaly tak skvělý dojem a nabitou atmosféru. Nelze říct, co přesně bylo vrcholem večera, jestli hosté jako Matěj Ruppert a Roman Holý z Monkey Business, Orion nebo to, že desku pokřtil sám velký Darth Vader, ale pro mě konkrétně to byl jednoznačně song Planeta Praha spolu se slepým zpěvákem Martinem Svátkem, při kterém jsem měla husí kůži po celém těle. Každopádně ať už představili songy z nové desky, nebo vystřihli staré srdcovky od PSH, bylo vidět, že je to baví a hlavně že to bavilo i nás, publikum. Třešničkou na dortu se stala premiéra nového klipu od Oriona Zkus chodit v mejch botách, která byla temná jako půlnoc a rozhodně vám utkvěla v hlavě. Podtrženo sečteno, party to byla jako už dlouho žádná ne, po pomalejším rozjezdu nás Vladimir dokázal vystřelit až ke hvězdám a Orionův song zase pomalu vrátit zpátky na zem. Jediné, čeho lituji, je, že jsem nešla na afterparty a že se k Vladimirovi na pódiu nepřidal ještě Hugo Toxxx.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Planeta Praha
 

Mohlo by se ti líbit...

Národní galerie Praha -... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!