Break4beats "beta recordings night" to v sobotu roztočí na Flédě

Break4beats "beta recordings night" to v sobotu roztočí na Flédě 

Takzvaná Break4beats je na brněnské Flédě již tradiční a legendární drumandbassovou party. Její páteční vydání představí jako hlavní hvězdu Johna B.

John B. Williams aka John B se narodil v londýnském Maidenheadu. Už v teenagerském věku se začal věnovat produkování hudby. Začínal v poměrně „old-schoolovém“ prostředí. Vlastní studio poskládal doslova kousek po kousku se svým tatínkem. První jeho tracky nevzbudily nijak velkou odezvu, stylově se řadily mezi techno a minimal. Ale časem se jeho okruh zájmu rozšířil a začal se zapojovat i do rychle se rozvíjející junglové scény. Ve své tvorbě se v základu postupně přeorientoval na zlomené beaty a svými počiny dal silně najevo, že se s ním musí do budoucna počítat.
Své první demo rozeslal různým producentům a známým labelům. Díky tomu se jeho tracky dostaly až k samotnému „guru“ drum&bassu Goldiemu, nebo k labelu New Identity. Od obou dvou výše jmenovaných se mu dostalo velké podpory. John se následně upsal legendárnímu labelu Metalheadz, jehož je Goldie majitelem. Track „Up all night“ se stává „opus magnum“ Johnyho producentské kariéry.

Následně zakládá několik svých vlastních labelů: Beta Recordings (1999), Tangent Recordings (2001), Chihuahua a Nu_Electro (2002). Odráží se v nich rozmanitost a pestrost v jeho tvorbě, od liquid funku (Tangent) přes elektro až po latino (Chihuahua). John B patří ve svých 27 letech mezi nejmladší představitele tzv. new-school dnb scény. Mohli bychom ho nazvat inovátorem na poli drum&bassu. Neustále se mu daří vymykat se zaškatulkování do určitého stylu. Už přes pět let se věnuje produkování junglových záležitostí a postupně se dostal do popředí díky svým neokázalým a poměrně ostrým trackům. Jeho tvorba v sobě zahrnuje prvky jazzu, dnb, funku, elektra, junglu, electroclash, trancu a techna, které se mezi sebou navzájem míchají a prolínají. Nemálo je znát i vliv doby 80.let, která patří k jeho nejoblíbenějším po všech stránkách a dá se říct, že je téměř jeho múzou. Díky všem těmto vlivům jsou jeho sety zvukově velmi pestré, nápadité a doslova „nabíjecí“ John B spolupracoval s takovými osobnostmi jako je už výše zmíněný Goldie, dále Grooverider, DJ Marky, High Contrast, Nu Tone a mnoho dalších.

John B předvede svůj um na brněnské Flédě v pátek 26.10.2012. Akce začíná ve 20.00.

Line up

Main stage

22.00 - Sayko
23.30 - L Plus (SK)
01.00 - John B (UK)
02.30 - Rido
04.00 - Pier Break

Match stage

21.00 Styrax
22.30 Marcco
00.00 Valoa
02.00 Yak 03.00 BreakMatch

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!