Hynek Čermák / #MeNeither

Hynek Čermák / #MeNeither

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 19.9.2019 8.10.2019
Vstupné:

60 Kč, snížené 40 Kč

19zář - 8říj celý den

Žánr: výstavyumění fotografie akt podzimní výstavy morava

Umělci: Hynek Čermák


Známý český herec Hynek Čermák (*1973) potvrzuje přísloví, že jablko nepadá daleko od stromu. Otec i matka jsou umělci, a také on se kromě herectví věnuje fotografování. Ve svých černobílých fotografiích se nechává inspirovat ženskou krásou a vytváří působivé akty. Ačkoliv často hraje drsňáky k ženám se chová jako k bohyním a svým dílem je přesvědčuje o jejich kráse. V pražských galeriích např. Nikon Gallery nebo v hradecké galerii Artičok vystavoval již několikrát u nás ve Zlíně vystavuje poprvé.

Setkání s autorem proběhne ve čtvtek 3. října kdy Hynek Čermák podepíše a opatří přípisem jeho zakoupené fotografie zájemcům a sběratelům umění.

Touto informácí Galerie Artrium potvrzuje oficiálně prodejnost veškerých vystavených děl. Zájímavostí pro sběratele je fakt, že Hynek Čermák reprodukuje pouze dvě originální fotografie jednoho námětu.

Drsný bručoun s něhou v duši, tak by se dal charakterizovat herec proslulého Dejvického divadla Hynek Čermák, který se v posledních letech dostal do povědomí diváků díky filmům Gangsterka, Muži v naději, Nevinnost, Svatá čtveřice či Kajínek a excelentním rolím v seriálech Expozitura, Dabing Street, Cirkus Bukowsky či Rapl. Ukrývá v sobě i umělecké oko amatérského fotografa, který obdivuje krásu žen.

Výstava #MENEITHER představuje černobílé fotografie ženského aktu. Najdete zde Nahé ženy, Okenní tabule, V otevřené krajině a další, které vznikaly v posledním desetiletí. „Narodil jsem se do umělecké rodiny, oba rodiče jsou malíři a sestra fotografka. Mezi malbami aktů jsem se pohyboval od dětství, proto nikoho nepřekvapilo, že jsem je začal fotit,“ říká Hynek Čermák, který si focením čistí hlavu a kompenzuje si tak divadelní práci. Ve svých černobílých fotografiích se nechává inspirovat něžnou ženskou krásou a vytváří impozantní akty.

Na snímcích uvidíte v roli modelek herečky. Ani jedna z nich před objektivem do té doby nestála. Vybírá je současná manželka Veronika Macková (rodačka z Uherského Hradiště), jejíž krásu Hynek Čermák na snímcích vystavuje také. „Díky tomu, že jsou holky z hereckého prostředí, mám výhodu, že s nimi dokážu patřičně komunikovat. I proto se nám daří zachytit sílu okamžiku,“ dodává fotograf. Výtěžek z prodaných fotografií věnuje Hynek Čermák belliskám - mladým ženám do věku 25 let, které přišly o ňadra. Jak sám autor říká, věnuje „prso za prso“.

Tato unikátní výstava v produkci renomované Galerie Artrium je otevřená denně na Zlínském zámku od 9 do 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hynek Čermák /...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)