Milli Janatková Trio / Mým kořenům

Milli Janatková Trio / Mým kořenům

Adresa:

Dobřichovice, K Zámku 305

Termín: 23.9.2016

23září pátek 19:30

Žánr: koncertyjazz


Koncert je součástí projektu "Mým kořenům" Milli Janatkové. Autorka oživuje příběh a tvorbu své pratety, umělkyně Věry Polenové Kistler (1929 – 2006), která se v roce 1945 zamilovala do amerického vojáka a pak se za ním vydala za oceán.

Projekt vyjadřuje úctu k životu, zdraví a vyrovnání s minulostí. Písně plné naděje a důvěry i komunikace mezi muzikanty vás uvolní i pobaví. Milli Janatková (zpěv), Marek Novotný (piano), Petr Tichý (kontrabas). O projektu: Hudebnice a výtvarnice Milli Janatková v projektu oživuje fascinující životní příběh a tvorbu své pratety, skladatelky, spisovatelky a pedagožky Věry Polenové Kistler (1929 – 2006).

Věra Polenová žila v době druhé světové války ve Volyni na Šumavě, při osvobození města v roce 1945 se zamilovala do amerického vojáka a po dvou letech se za něj provdala do Spojených států amerických. Tam přes všechny výzvy života vystudovala hudební vědu a skladbu (doktorskou práci věnovala Bohuslavu Martinů), publikovala povídky a pedagogicky vedla stovky studentů. Milli Janatková ve spolupráci s Městským muzeem ve Volyni a Galerií Na shledanou vytváří výtvarně hudební projekt, který je podpořen Státním fondem kultury ČR a sdružením Unijazz.

Mediálními partnery jsou ČRo České Budějovice, Radio Proglas, Český rozhlas Region a Český rozhlas Regina DAB Praha. Výstupem projektu budou vedle souboru písní, maleb a hudebního alba (na kterém Milli spolupracuje s pianistou Markem Novotným a kontrabasistou Petrem Tichým) také veřejné akce. Jako první proběhl interaktivní hudební rituál v Galerii Na shledanou na Malsičce ve Volyni. Milli 12. června 2016 sama zazpívala autorské písně Věry Polenové Kistler a seznámila diváky s jejím životním příběhem.

V rámci koncertu si diváci společně s hudebnicí s chutí zazpívali české lidové písně. 10. září 2016 se v Galerii Na shledanou uskuteční výtvarný happening Milli Janatkové. Dokumentární část životního příběhu a tvorby Věry P. Kistler představí autorka na výstavě „Kořeny fialky“ v Městském muzeu ve Volyni, s vernisáží 17. září 2016 od 17 hodin a koncertem téhož dne od 19 hodin. Projekt je poctou předkům a symbolem navázání na rodovou linii v tom nejlepším smyslu, obecně vyjadřuje hlubokou úctu k životu, zdraví a vyrovnání se smrtí a minulostí.

Cestou ke kořenům, respektu k sobě a tím i okolnímu světu lze zlepšit nejen kvalitu vlastního života, ale inspirovat i okolí, potažmo společnost. Součástí projektu je cyklus koncertů a vydání hudebního alba v roce 2017.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Dobřichovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Milli Janatková Trio /...

Restaurant a penzion Pod Draci skalouKarlštejn (1 880 metrů)

Relax Pohoda HouseLoděnice (10.8 km)

Rezidence V ParkuDrhovy (15.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad Karlštejn Státní hrad Karlštejn Karlštejn (1 405 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (22.7 km)