Letos se na festivalu Zámeček sejdeme v zámeckém parku již po čtrnácté. Připravena je bohatá zásoba hudby, divadelních představení a pestrého doprovodného programu. Těšit se můžete na rockovou hudební skupinu Vltava - jednu z nejosobitějších domácích kapel, v jejímž čele stojí herec, zpěvák, kytarista, autor textů a hudby Robert Nebřenský. Pestré skladby plné hudební lehkosti zasahují posluchače všech generací. Další legendou, která vystoupí na zámečkovské pódium, je formace Už jsme doma. Punkově divoká, zároveň kompozičně náročná, do detailu propracovaná s nadčasovými texty. Frontmanem skupiny je Miroslav Wanek - básník, hudebník, skladatel, pedagog a první mluvčí Občanského fóra.

Do Roztok se vrátí Toot Ensamble, kteří se inspirují různými žánry taneční hudby a současnou vlnou kapel hrající EDM naživo. Hrají vlastní čistě autorskou tvorbu, svůj zvuk opírají o šestičlennou dechovou sekci a nekompromisní bubenické trio.

Po delší době budou v Roztokách hrát Prago Union, tentokrát v původní sestavě - jen MC a DJ. Vůbec poprvé na Zámečku zazní hudební styl Hip Hop. Těšit se můžete na hity z alb HDP, Dezorient expres, Perpetum promile a dalších. Na své si přijdou i ti nejmenší návštěvníci a návštěvnice se svým doprovodem. Amálka K. Třebická zazpívá písně ze své desky v představení Nešišlej!, které sice vzniklo na popud logopedky, ale nemá ambice odborného materiálu a je míněno jako doplněk pro všechny malé děti k často tak úmornému procvičování problematických hlásek. Dále vystoupí dětský divadelní sbor Malé Kvítko s pohádkou Káče. Vokální skupina Kroky dobra (složená z dětí ukrajinských uprchlíků) vystoupí se svým reportoárem nejen ukrajinských, ale i českých a anglických písní. Na děti jsme mysleli také v doprovodném programu.

Nebude chybět velmi oblíbený Adrenalin park obohacený o slackline. Moderátor festivalu a lektor taekwoonda Peso připravuje exhibici roztocké školy Kwang Myong. Divadélko Kvítko zahraje pohádku Bubák Kája. Největším divadelním tahákem je Anička a letadýlko s hrou Vivi tady nebydlí. Těšit se můžete ještě na žonglování, ohnivou show, jógu smíchu, školičku pletení košíků, dílničku Tvoříme pískem, malování na obličej nebo na tetování. Všem návštěvníkům a návštěvnicím zpříjemní náladu hudbou Douglas Arellanes, DJ a moderátor z pražské rozhlasové stanice Radio 1. Na festivalu nebude chybět ani dobré pití a chutné občerstvení.

Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Roztoky

Podobné akce

Ubytování v okolí akce festival Zámeček 2024

Vila LannaPraha (6.3 km)

Výstaviště HolešovicePraha (6.4 km)

The Golden Wheel HotelPraha (7.8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (7.5 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (7.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (8.1 km)