Osmý ročník festivalu Krásný ztráty Live se uskuteční 9. a 10. srpna 2024 tradičně na statku ve středočeských Všeticích u Benešova. Vystoupí patron festivalu, rocková legenda Michal Prokop s kapelami Framusem Five i komornějším Triem a mnoho dalších hvězdných hostů.

Nebude chybět žhavá a okouzlující šansonová hvězda Rozálie Havelková, kultovní alternativně-elektronická kapela Midi Lidi nebo Objev roku podle ankety Žebřík a Evropy 2, kapela The Silver Spoons. K domácím rockovým legendám, jež ve Všeticích v roce 2024 vystoupí, patří Sto zvířat, které letos postihla ztráta úmrtím zpěváka Jana Kaliny, ale kapela pokračuje dál, anebo pubrockový Echt! v čele s kytaristou a saxofonistou Karlem Malíkem.

Nebude samozřejmě chybět ani „festival na festivalu“ Všetická jízda, který soustavně představuje špičkové představitele alternativní klubové scény.

Kromě programu pořadatelé také vylepšili některé organizační a technické záležitosti, které dělají dobrý festival ještě lepším. V první řadě ubytování pro návštěvníky. Kromě už zavedených možností, jimiž je bydlení přímo na statku Všetice, případně v přilehlém kempu, bude letos poprvé možné ubytování v benešovském hotelu Karlov. Těm, kteří si tuto možnost vyberou, poskytnou pořadatelé shuttle servis, tedy dopravu mezi hotelem a festivalovým areálem, jejíž cena bude samozřejmě součástí balíčku ubytování a vstupenek. Ubytovací balíčky budou v sobě skrývat i další zajímavé doplňkové služby.

Velkou devizou Krásných Ztrát zůstává unikátní areál Statku Všetice, který skýtá spoustu zeleně, četná jezírka a vysoké stromy poskytující stín v letním horku. Krásný Ztráty se právem pyšní označením „nejkrásnější letní festival“.

Framus Five se řadí mezi jednu z nejvýznamnějších skupin české rockové historie. Prapočátky skupiny lze najít už v roce 1963, ale skutečná historie pod stávajícím názvem se datuje od roku 1967, kdy se dosavadní kytarista Michal...
The Silver Spoons je indie rocková hudební skupina, která pochází z Velké Británie, ale momentálně sídlí v České republice. Poprvé se na hudební scéně objevila relativně nedávno v roce 2012. Kapelu tvoří tři bratři a...
Midi lidi je česká electro undergroundová hudební skupina, jež je pozoruhodná zvláště svými pro tento žánr nezvyklými českými texty svých skladeb. Skupinu tvoří Petr Marek, Prokop Holoubek, Markéta Lisá a další.
Sto zvířat je česká klubová kapela hrající hudbu obvykle žánrově zařazovanou jako ska. Byla založena roku 1990 v Praze na základech rock'n'rollového bandu Matěj Čech.
Swingová zpěvačka, dcera Ondřeje Havelky.
Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Všetice

Podobné akce

30duben úterý

Čáry Fest 2024

, na fotbalovém hřišti v Chotětově Festival

15červen sobota 12:00