Svátek růžových vín

Svátek růžových vín

Adresa:

Praha 1, Pražský hrad

Termín: 1.5.2018

1květen úterý 10:00

Žánr: ostatní akcevíno přehlídka


Přehlídka tuzemských rosé.

Svá růžová vína představí několik desítek vinařství, ochutnat můžete více než sto vzorků. Vyzkoušet můžete také kombinaci růžových vín s vybranými lahůdkami. Svátek růžových vín je jednou z největších přehlídek tuzemských rosé, v Praze pak vůbec největší.

Akce se tradičně koná ve velmi atraktivní lokalitě Villy Richter a na přilehlé Svatováclavské vinici na Pražském hradě. 

Růžové víno se vyrábí stejně jako červené z odrůd plodící modré hrozny. Tyto hrozny se namelou a z jejich slupek se během několika hodin, kdy leží pohromadě, uvolní jen omezené množství červeného barviva. Pak se víno od slupek oddělí. S nadsázkou můžeme tedy říci, že růžové začíná svůj život jako červené, ale poté jej dále žije jako víno bílé. Růžové víno až na výjimky nepatří k těm, které bychom měli archivovat. Ideální je pít jej mladé, tedy z aktuálního nebo předešlého ročníku. Rosé by mělo oslnit svou svěžestí a lehkostí, která se s delší archivací vytrácí. Tu správnou chuť podtrhne teplota vychlazení, která by měla být mezi 8 – 12 °C. Vyhýbat se nemusíte ani podávání na led nebo růžovým koktejlům. Ideální je víno podávat ve speciální sklenici ve tvaru rozevřeného tulipánu, pokud ji ale nemáte, postačí ta na bílé víno.

Svátek růžových vín s působivým výhledem na starou Prahu, který každoročně přivítá na 2500 milovníků typicky svěžích a aromatických moravských a českých růžových vín, pořádá Vinařský fond.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svátek růžových vín

The Golden Wheel HotelPraha (183 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (916 metrů)

ValentinskaPraha (1 257 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (0 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (61 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 165 m)