Kniha je Art

Kniha je Art

Adresa:

Praha 1, Pražský hrad

Termín: 7.6.2024 20.10.2024
Vstupné:

70 – 150 Kč

7čer - 20říj celý den

Žánr: výstavykniha literatura exponát historie nejkrásnější české knihy Praha


Poklady knižní kultury ze sbírek Muzea Literatury a Archivu Správy Pražského hradu zahrnují exempláře pozoruhodné z hlediska dějin rukopisné a tištěné knihy po stránce špičkového písařského a typografického provedení, výskytu reprezentativních iluminací a ilustrací či ukázkově provedených knižních vazeb.

Návštěvníci se mohou těšit na unikátní exponáty jako je latinský středověký pergamenový rukopis ze 14. století, český autorský rukopis lékařské knihy z konce 16. století, opatřený renesanční vazbou z hnědé teletinové usně zdobené slepotiskem s figurálními motivy nebo dvousvazkové vydání latinské verze historického díla Bibliotheca historica od Diodóra Sicilského vytvořené roku 1746 v Amsterdamu. Zastoupeny budou také díla předních jmen české grafiky a typografie 20. století – Jindřicha Štýrského, Karla Teigeho, Ladislava Suttnara nebo Josefa Váchala.

Výstava dále představí vybrané nejkrásnější české knihy z šedesátileté historie stejnojmenné soutěže pořádané Památníkem národního písemnictví.

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kniha je Art

The Golden Wheel HotelPraha (183 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (916 metrů)

ValentinskaPraha (1 257 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (0 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (61 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 165 m)