David Gaberle: Na Prahu

David Gaberle: Na Prahu

Termín: 31.1.2018 28.2.2018
Vstupné:

zdarma

31led - 28úno celý den

Žánr: výstavy


Zveme vás na vernisáž fotografické výstavy Davida Gaberleho NA PRAHU. Výstava bude pro veřejnost přístupná zdarma do konce února denně kromě pondělí od devíti do devíti.

David Gaberle se už ve své prvotině Metropolight (2017) přihlásil k velké tradici momentní fotografie, obvykle označované jako subjektivní dokument. V letech 2012–2016 takto pořizoval snímky ve světových metropolích. V minulém roce tento ověřený model přenesl do svého rodiště a fotografoval Prahu.

Fotografuje barevně a bez inscenačních zásahů. Jeho metoda je založena na tradičních fotografických dovednostech – vidění, vyhledání vhodného prostředí, a pečlivém vyčkání záběru.

Pod zdánlivě jednoduchými a na první pohled snad nepříliš atraktivními záběry se skrývá bohatá řeč odkazů. Vše je potenciálním nositelem možných sdělení. Je přitom charakteristické, že na těchto snímcích jsou lidé vrženi do prostoru velkoměsta.

Vytištěné fotografie jsou na výstavě zastoupeny jen ve skromné míře. Většinu snímků představuje obří projekce. Vše propojuje instalace sestavená z různých vizuálních prvků pražské ulice sejmutých z vystavených fotografií.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce David Gaberle: Na Prahu

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (506 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (910 metrů)

Royal Court HotelPraha (910 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (991 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (572 m)