Jiná perspektiva: Brandlhuber+ a Spaceworkers®

Jiná perspektiva: Brandlhuber+ a Spaceworkers®

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 41

Termín: 5.10.2017
Vstupné:

100,-

5říjen čtvrtek 19:30

Žánr: ostatní akcepřednášky architektura


Jedno z nejrespektovanějších německých studií současnosti a progresivní portugalská architektura. KRUH přiváží v říjnu do Prahy zajímavé osobnosti evropské architektonické scény. Na první podzimní přednášce, která se uskuteční 5. října v pražském kině Světozor jako poslední událost Dne architektury, představí ateliér Brandlhuber+ architekt Thomas Burlon. Portugalskou architekturu zastoupí Spaceworkers®. Ti do Prahy přijíždí z Mnichova, kde si v předvečer přednášky převezmou ocenění za svoji práci.

Nekopírují vzory, nachází jedinečný pohled, inovují... V Praze se 5. října o své zkušenosti a jiný úhel pohledu na architekturu podělí architekti z Německa a Portugalska.  Na přednášce se představí Thomas Burlon z německého studia Brandlhuber+ Emde, Burlon, které patří mezi nejprogresivnější ateliéry současnosti.  Jeho zakladatel Arno Brandlhuber bude od letošního akademického roku vyučovat na ETH v Curychu – nejprestižnější škole pro budoucí architekty. Pozornost přitahují svým neortodoxním přístupem k architektuře. Věnují se především renovacím starých budov, které radikálně přestavují.

„Jedním z takových nejznámějších objektů je Antivilla nedaleko Berlína, jež na první pohled zaujme betonovou fasádou a konceptem vybouraných otvorů místo klasických oken. Dispozici stavby je možné dle potřeby měnit od 60 do 230 m2 obyvatelné plochy. Budova si díky svému nekonvenčnímu vzhledu zahrála v několika reklamách i filmech,“ představuje tvorbu studia Marcel Steinbachová, architekta roku 2016 a zakladatelka KRUHu.

Vstup na přednášku je 100 Kč a 80 Kč pro seniory. Vstupenky je možné koupit v předprodeji kina Světozor. Přednáška je v angličtině bez tlumočení. Více informací najdete na www.kruh.info.

 

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jiná perspektiva:...

Žižkovská televizní věžPraha (271 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (666 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 526 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (269 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 890 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 781 m)