Francouzský trh na Kampě

Francouzský trh na Kampě

Adresa:

Praha 1, Kampa

Termín: 13.7.2021 18.7.2021
Vstupné:

zdarma

13čvc - 18čvc celý den

Žánr: ostatní akcehudba gastronomie zdarma trh děti rodina francouzský trh


Tradiční Francouzský trh na pražské Kampě patří mezi oblíbené letní akce v hlavním městě, návštěvníkům každoročně nabízí řadu nejen gastronomických zážitků. Tento rok se trh koná od 13. do 18. července a bude inspirován typickým květinovým trhem z francouzských měst tzv. „marché aux fleurs‟, představí také řadu francouzských lahůdek, nápojů, ale i hudbu. Návštěvníci se tak mohou těšit na ochutnávku Paříže přímo v Praze. Trh bude slavnostně zahájen 13. července velvyslancem Francie v České republice, Alexisem Dutertrem. Květinové téma letošního ročníku oživí trh dekorací ve stylu „marché aux fleurs” a oslaví tak příchod léta s překrásnými barvami a vůněmi.

Vedle oblíbených prodejců autentických francouzských produktů se na trh tento rok zařadí dva noví vystavovatelé s českými a francouzskými kulinářskými specialitami. První stánek bude nabízet kachní delikatesy z regionu Toulouse a jihovýchodní Francie, druhý představí olivové pochoutky v kombinaci s česnekem, chilli a provensálským kořením. Nabídka dobrého jídla bude samozřejmě doplněna o nabídku vynikajících francouzských vín.

Trh je vždy zážitkem i pro milovníky hudby, tento rok tomu nebude jinak. Česká zpěvačka, Radka Fischerová, která je známá pro svá vystoupení v řadě světově známých muzikálů, bude hlavní hudební hvězdou. Její vystoupení je naplánováno na 14. července. Po dobu konání trhu vystoupí i řada dalších hudebníků, kteří Kampu rozezní oblíbenými francouzskými melodiemi a rytmy.

Minulý rok byl nově zařazen také dopolední dětský program plný zábavných her a kouzel, což bylo skvělé doplnění ke sladké snídani. Tento rok se dětský program vrací, každý den poběží od 11h do 13h (kromě 13. července).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Francouzský trh na...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (620 metrů)

ValentinskaPraha (659 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (752 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (227 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (517 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (440 m)