Mirek Kemel & kapela, křest CD

Mirek Kemel & kapela, křest CD "Nic víc" + hosté

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 4.5.2014
Vstupné:

od 130,-

4květen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolk


Písničkář Mirek Kemel pokřtí nové CD Nic víc. Zahrát a zazpívat přijdou hosté Vladimír Javorský, Jarda Svoboda (Traband) a Mishan Pajdiak (Alvik).

Nová deska písničkáře Mirka Kemela se bude jmenovat Nic víc podle titulní písničky alba. Název vystihuje i strohé, jednoduché aranže skladeb, i když ne všechny skladby znějí úplně jednoduše. Na CD Nic víc bude 12 skladeb, které Mirek Kemel na koncertech hrál převážně sám, bez kapely. K vydání alba inspirovaly Mirka Kemela reakce posluchačů, kteří tvrdili, že se  jim některé písničky líbí víc, když je hraje sám. Nejedná se výhradně o nové písničky, deska obsahuje i pár starších dříve nevydaných skladeb, které ovšem na koncertech kapely nezazněly.

Aranží a produkce nové desky se chopil dlouholetý Mirkův kamarád Vladimír Javorský, který s jeho kapelou příležitostně vystupuje. Je to skvělý muzikant a zpěvák. Na CD si zazpívá i zahraje na několik  nástrojů:  kytaru, ukulele, flétnu, šamanský buben a perkuse. Jako vrstevník Vladimír Mirkovým textům dobře rozumí, takže dokázal aranže písní mistrně přizpůsobit emocím a  myšlence textu.

Kapelu Mirka Kemela tvoří dnes 4 muzikanti: Vlastimil Konopiský (kytara, viola), Tomáš Görtler (akordeon, klávesy) a Josef Prexl (perkuse, cajon). Jako příležitostný host s nimi vystupuje též Vladimír Javorský (saxofon, kytara, zpěv).

Nové CD Nic Víc bylo podobně jako první Kemelova deska natočeno ve studiu AVIK Michala Pajdiaka, který na desce hostuje na bicí a perkuse. Byl neuvěřitelně trpělivý, CD bylo natočeno s pauzami v průběhu 12 měsíců, a to především díky časovému vytížení všech zúčastněných.

Aranže vznikaly často až ve studiu: často se natočilo více nástrojů, aby se pak při mixování zase všechny pomalu dávaly pryč.

Na CD hrají muzikanti z Kemelovy stálé koncertní kapely, Vlastimil Konopiský (kytara) a Tomáš Görtler (akordeon). Dále pak Petr Tichý na kontrabas, Marie Tichá na violoncello, Miroslav Zembala a Oskar Török na křídlovku a Mirek Linka na kytaru.

Samotný Mirek Kemel na CD zpívá, hraje na kytaru, akordeon a foukací harmoniku.

Kmotrem nové desky bude Jarda Svoboda z Trabandu, který na koncertě v Paláci Akropolis také zahraje pár vlastních písniček jako host.

Miroslav Kemel je dlouholetý přední český karikaturista a také český písničkář. Hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po natočení debutového CD Krajem šel anděl přichází s druhým CD Nic víc. Jeho písničky stojí na kvalitním původním textu (zúčastnil se festivalu zpívajících básníků v Kromeříži) jsou o skutečně prožitých věcech, které nás potkávají, se kterými se musíme vyrovnávat na cestě k vnitřní svobodě. Ve svých písničkách se nebojí velkých citů, myslí si, že člověk by se za své city, emoce, tedy radost, vztek, strach ani smutek neměl stydět, jsou naší součástí a potlačovány vedou k sebedestrukci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mirek Kemel & kapela,...

Žižkovská televizní věžPraha (204 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 605 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (197 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 608 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 413 m)