Přejít na stránky Ticketpro.cz

Rebelující dámy: Berenika Kohoutová & Emil Viklický Trio

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 10.4.2014

10duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypopfolkjazzswingfilm


"Jazz nesmí být nuda," říká zpěvačka a herečka, která ráda provokuje. Umění má v genech. Její matka je známá spisovatelka Irena Obermannová, píše i její babička, sestra Rozálie je režisérka, otec muzikant Dan Kohout.   

Berenika Kohoutová & Emil Viklický Trio

"Jazz nesmí být nuda," říká zpěvačka a herečka, která ráda provokuje. Umění má v genech. Její matka je známá spisovatelka Irena Obermannová, píše i její babička, sestra Rozálie je režisérka, otec muzikant Dan Kohout.   

O čtyřicet let staršího "zasloužilého jazzmana" Emila Viklického potkala při natáčení filmu Rytmus v patách. Padli si do noty a začali domlouvat další spolupráci. Berenika měla v šuplíku spoustu svých textů, Viklický se vrhl na muziku. "Z některých věcí byl možná nesvůj, ale pak se pro ně nadchl. On je prostě hustej. Vlastně totální pankáč," popisuje zpěvačka spolupráci, jejímž výsledkem je CD Berenika meets jazz. "Emil naprosto vychytal moje pocity a úplně se na mne napojil. Třeba hudba k písni Labutě vznikala mezi posledními a je to moje srdcová záležitost."

Emil Viklický je bezpochyby jednou z nejvýraznějších postav naši hudební scény. Vedle nahrávek s předními světovými jazzmany a snah o fúzi folklóru s jazzem, se věnuje také soudobé hudbě. Ke spolupráci na tomto projektu přizvali i další jazzmany Tomáše Hobzeka, Petra Dvorského, hostují i Miroslav Hloucal nebo Petr Kalfus. Výsledkem je originální popjazz, který míchá prvky swingu, mladistvé drzosti i překvapivé lyričnosti. Berenika chce pro jazz nadchnout i mladší publikum, na které může tento žánr působit zastarale. I proto zvolila na přebal alba poněkud kontroverzní fotku. "Když se podíváte na Rihannu nebo Lady Gaga, tak jsem ještě docela oblečená," glosuje s nadhledem rebelka Berenika.

www.taktika-muzika.cz

www.mlp.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

27duben sobota 19:00

E Converso

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

27duben sobota 20:00

28duben neděle 15:00

Ubytování v okolí akce Rebelující dámy:...

The Emblem HotelPraha (132 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (177 metrů)

ValentinskaPraha (192 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (100 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (148 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (500 m)