Tradiční Běh pro Paraple

Tradiční Běh pro Paraple

Adresa:

Praha 10, Malešický park

Termín: 25.5.2024
Vstupné:

100 Kč

25květen sobota 13:00

Žánr: sportběh benefiční koncert rodina


V sobotu 25. 5. 2024 se již po čtyřiadvacáté uskuteční sportovně-společenská akce Běh pro Paraple. V letošním roce navíc s nádechem oslav 30. výročí organizace. Tradiční akce opět nabídne v pražském Malešickém parku bohatý program pro celou rodinu, včetně závodů na stometrové trati. Výtěžek ze vstupného podpoří činnost Centra Paraple a lidi, kteří se po poranění míchy ocitli na vozíku.

Běh pro Paraple založil textař, spisovatel a novinář Michal Horáček. Koná se každoročně od roku 2000 na podporu lidí, kteří sami běžet nemohou. Ani letos nebude akce jen o výkonech, ale především o čase stráveném s rodinou a přáteli, o radosti, setkání a pomoci. Zahájí ji jeden ze zakladatelů Centra Paraple Zdeněk Svěrák společně s jeho ředitelem Davidem Lukešem.

Běh pro Paraple se uskuteční 25. 5. od 13 do 19 hodin v Malešickém parku v Praze 10.

Účastníci se kromě stometrových běhů, které je možné zdolat volným stylem, a již podruhé i orientačního běhu, mohou těšit na hudební vystoupení Báry Polákové či slovenského hudebníka Juraje Hnilici. Bubenickou show v rytmu samby předvede skupina Batala Praha.

Pestrý program je připraven i pro děti. Kromě závodění budou mít možnost užít si divadelní představení, kreativní dílničky, skákací hrad, dopravní hřiště, malování na obličej, soutěž o ceny ad. K pomazlení (nejen pro děti) budou připraveni canisterapeutičtí psi.

Proběhne také vyhlášení vítězů hlavních kategorií květnové pohybové výzvy – Virtuálního Běhu pro Paraple.

Na akci nebudou chybět ani známé osobnosti, např. fotbalisté SK Slavia Praha.

Moderují Jakub Voříšek a Václav Uher.

Vstupné je 100 Kč. Výtěžek ze vstupného a prodeje merchandisingu půjde na dofinancování hlavní služby Centra Paraple, pobytové sociální rehabilitace. Ta je komplexně propracovaným systémem péče, pomoci a podpory, který klientům s poškozenou míchou poskytuje odborný tým centra a umožňuje jim návrat do běžného života.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tradiční Běh pro...

Wellness Hotel STEPPraha (2.1 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (3 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (5.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.4 km)