Shahab Tolouie one-man show „Moje cesta“

Shahab Tolouie one-man show „Moje cesta“

Adresa:

Praha 1, Jánský vršek 8

Termín: 26.4.2024 v 19:30 hod. (pátek)
Vstupné:

450,-

26duben pátek 19:30

Žánr: koncertyone man show Praha


Sólové vystoupení „Moje cesta“ íránského kytaristy a zpěváka Shahaba Tolouie se koná 26. dubna v 19:30. Životní cesta plná intimních a někdy až zázračných příběhů, mistrně doprovázená hudbou a zpěvem, bude vyprávěna v mystickém divadle Apropo (Al-Iksir) na Hradčanech, Praha-1.

 

Svou hudbu popisuje Shahab jako cestu od břehů Kaspického moře do chaotického města Teheránu, poté přes perské, arabské a středomořské země do Andalusie a nakonec do České republiky, kde nyní žije. Během představení Shahab hraje, zpívá a vypráví příběhy ze svého života. 

Svou cestu začíná v Íránu – pro mnoho lidí záhadné zemi na přelomu dvou epoch, v době před a po islámské revoluci před několika desetiletími. Vše uvidíte očima mladého hudebníka hladového po poznání a svobodě, kterému jediná nečekaná událost uprostřed války rozhodla o osudu a budoucnosti.

 Představení je skutečně intimní a interaktivní. Shahab vypráví úžasný příběh s mnoha nepředvídatelnými zvraty a dojemnými, až téměř zázračnými okamžiky, které se dotknou těch nejskrytějších zákoutí srdce. Jako třeba ve chvíli, kdy mu rodiče uprostřed války přinesli domů kytaru a harmoniku, což Shahab považuje za okamžik, který mu vymazal z mapy všechny hranice…

Jde o napínavý příběh o hledání vlastní identity, o nacházení útočiště v hudbě, o lásce k andaluskému flamencu. Příběh o prolínání a vlivu kultur a řetězci nečekaných událostí, které ho zavedly z Íránu na Iberský poloostrov, kde si vytvořil svůj jedinečný styl hudby „Ethno Flamenco“. Příběh plný náhod, které nakonec udělaly z České republiky jeho druhý domov.

Během 90 minut je na pódiu jenom Shahab – vypravěč se svým příběhem, kytarami a dechberoucími detaily o vzletech a pádech stejně pestrých a nečekaných jako hudba, kterou tvoří a hraje. Při představení zazní písně, které ovlivnily jeho hudební cestu – písně zpívané v perštině, angličtině, češtině a španělštině. Nebude chybět ani jedinečná kytara se třemi krky "fusetar", která vznikla jako důsledek fúze dvou kultur, Persie a Španělska. A samozřejmě Shahabův ohromující hlas.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

27duben sobota 14:00

Libeňská pouť 2024 - Praha

, kostel sv. Vojtěcha a okolí, U Meteoru 6, před tzv. Bílým domem v Libni Ostatní

Ubytování v okolí akce Shahab Tolouie one-man...

The Golden Wheel HotelPraha (66 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (675 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 280 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (249 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (309 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (999 m)