Retro Vánoce naposledy v obchodním domě Kotva

Retro Vánoce naposledy v obchodním domě Kotva

Adresa:

Praha 2, Náměstí Republiky 656/8, Praha 1-Staré Město

Termín: 13.12.2023 14.1.2024
Vstupné:

220,- Kč

13pro - 14led celý den

Žánr: výstavyretro retro vánoce vánoční dekorace historie rodina děti retro muzeum Praha


Od céček a sifonů přes přenosnou Teslu a Emgetonky až po nábytek z UP Rousínov a umakartové jádro. Největší retro muzeum v Česku, které loni vzniklo ve čtvrtém patře obchodního domu Kotva, mohou lidé navštívit už jen do 14. ledna 2024, kdy se muzeum na čas uzavře a přesune do nových prostor. 

Nyní přibyla v expozici také vánoční dekorace, kterou návštěvníci najdou v prostorách bytu, především v kuchyni a v obývacím pokoji. Jaké cukroví se peklo, jak byl nazdobený vánoční strom a co pod ním našly děti i dospělí? Na stromečku nechybí tradiční skleněné foukané ozdoby a čokolády z kolekce, na jídelním stole voní zase linecké a nechybí ani Arabesky či vánočka. Jak moc se změnily dekorace a vánoční tabule od 70. let až po dnešek, to mohou návštěvníci posoudit dle exponátů sami. Stejně tak mohou porovnat obsah dárků pod dvěma vánočními stromy. Pod jeden z nich se nadělilo skromněji, druhý skrývá poklady z Tuzexu. 

Expozice ve stávající podobě bude otevřena už jen do neděle 14. ledna 2024. V nových prostorách návštěvníky čekají nové exponáty, témata i rozšíření celé výstavy.

Vstupné 220,- Kč; děti 145,- Kč; studenti/senioři 175,- Kč; rodinné vstupné 580,- Kč.

Expozice je otevřena každý den od 9 do 20 hodin.  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce