Mireille Mathieu - Praha

Mireille Mathieu - Praha

Adresa:

Praha 4, 5. května 1640/65

Termín: 10.12.2023
Vstupné:

od 1 490 Kč

10prosinec neděle 20:00

Žánr: koncertyšanson Praha

Umělci: Mireille Mathieu


 

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu patří ve svém žánru mezi nejzářivější světové hvězdy. Během své šedesátileté kariéry si zpěvačka zamilovala Česko a Češi si na oplátku zamilovali ji. Ostatně lásce je věnováno i aktuální světové turné s názvem ANNIVERSARY TOUR – 60 YEARS OF LOVE. Na jediný letošní pražský koncert Mireille Mathieu se fanoušci mohou těšit 10. prosince 2023, odehraje se v Kongresovém centru. 

Mireille Mathieu působí na hudební scéně od 60. let 20. století. Svou hudební tvorbu zasvětila žánru šansonu, je tak přímou nástupkyní a pokračovatelkou odkazu legendární Édith Piaf. Během své neuvěřitelné kariéry nazpívala přes 1 200 písní ve 12 jazycích a celosvětově prodala přes 200 milionů hudebních nosičů. Na svém kontě má duety s největšími pěveckými hvězdami jako Paul Anka, Charles Aznavour, Tom Jones, Julio Iglesias a řadou dalších. Její písně jako Mon Credo, Acropolis Adieu či Santa Maria de la Mer se nesmazatelně zapsaly do hudební historie. 

Láska k Česku

Přestože zpěvačka vystupovala na nejprestižnějších pódiích po celém světě, Česká republika má v jejím srdci speciální místo. Důkazem toho jsou videoklipy k písním Le premier regard d'amour a Barcarole, které natáčela na Pražském hradě. 

„Do Prahy jsem poprvé zavítala v roce 1967 a dodnes si pamatuji, jak vřele mě zdejší publikum přivítalo. Opravdu ráda se sem vracím. V roce 2017 jsem zde dokonce s Pražským symfonickým orchestrem nahrála album s osmnácti slavnými klasickými skladbami a v roce 2018 jsem měla možnost natočit své videoklipy na Pražském Hradě a Karlově mostě. Praha pro mě tedy znamená mnoho,“ vzpomíná Mireille Mathieu.

Avignonská šansoniérka Mireille Mathieu započala svou hudební kariéru již v sedmdesátých letech minulého století. Od té doby stihla nahrát více než 1200 skladeb a přes čtyřicet alb. Mathieu je označována jako přímá...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mireille Mathieu - Praha

Union Hotel PraguePraha (431 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (751 metrů)

Royal Court HotelPraha (945 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 850 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.4 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (997 m)