Alexander Zemlinsky: Šaty dělají člověka

Alexander Zemlinsky: Šaty dělají člověka

Termín: 24.2.2023
Vstupné:

1090 – 390 Kč

24únor neděle 14:00

Žánr: koncertyopera komedie Praha


Po 101 letech se vrací na scénu Státní opery dílo Alexandra Zemlinského Šaty dělají člověka. Půvabnou operu na pomezí komedie a alegorické pohádky podle novely Gottfrieda Kellera Lidé seldwylští nastudovaly v Praze světoznámá nizozemská operní režisérka Jetske Mijnssen a litevská dirigentka Giedrė Šlekytė. Projekt je součástí cyklu Musica non grata.

Příběh začíná v momentě, kdy se na náměstí provinčního a snad i trochu nudného městečka Goldachu, jehož obyvatelé žijí v neustálém očekávání romanticky vzrušující události, objeví tajemný, elegantní kočár s ještě tajemnějším, romanticky vyhlížejícím cizincem… 

Zemlinského partitura vyniká nádherou a jemností orchestrálních barev, inspirována průzračností hudby W. A. Mozarta. O vizuální složku inscenace, zejména pak o gejzír krásných kostýmů, které korespondují s názvem titulu Šaty dělají člověka, se postarali světoznámý scénograf Herbert Murauer a kostýmní návrhářka Julia Berndt. Hlavní roli Wenzela Strapinského ztvárňuje sólista Semperovy opery v Drážďanech, americký tenorista Joseph Dennis, laureát Metropolitan Opera National Council Auditions 2015. V roli Nettchen mu sekunduje držitelka Ceny Thálie 2022, sopranistka Jana Sibera. V němčině s českými a anglickými titulky.

www.musicanongrata.cz

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Alexander Zemlinsky:...

Royal Court ApartmentsPraha (748 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 073 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 122 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (836 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 028 m)