Venkovní koncert Šance pro kulturu proběhne 11.5. od 19.30 na Křižíkově fontáně na Výstavišti Praha. Na koncertě vystoupí skupina Chinaski, Pavel Šporcl a další umělci. Celá akce je pilotním projektem rozvolňování kultury a její organizaci zaštiťuje APPOK Asociace promotérů a producentů v oblasti kultury. Za přísně dodržovaných protiepidemických opatření se bude až 3000 diváků moci pobavit v sektorech na sezení i na stání. Touto akcí chcejí organizátoři nejen návštěvníkům, ale zejména vládě dokázat, že kultura není nebezpečná a kulturní akce se i v této době dají pořádat bezpečně.

Šance pro kulturu vznikla ve spolupráci společností JVS Group, T SERVIS, Crowd Safety, Shameless, Výstaviště Praha a dalších profesionálů z oboru jako investice do budoucnosti kultury u nás. Díky této akci věříme, že se budou moct uskutečnit i další větší projekty ještě letos v létě. Akci nepořádáme za účelem zisku, proto vstupné bude pro zaregistrované návštěvníky zdarma. Vystupující umělci se vzdali nároku na honorář a zároveň všechny společnosti poskytly lidské zdroje, materiál a další služby na vlastní náklady.

Cílem je ukázat, že koncerty jsou bezpečným místem, pokud se dodrží všechna doporučená opatření. Diváci proto musí buď dodat doklad o tom, že jsou déle jak 14 dní po ukončeném očkování, nebo maximálně 72 hodin starý negativní výsledek PCR nebo maximálně 48 hodin starý antigenní test udělaný profesionální laboratoří. Poslední možností je písemné potvrzení lékaře, že maximálně před 90 dny od data koncertu prodělali onemocnění SARS-CoV-2. Omezená možnost testování bude i na místě, ale apelujeme na návštěvníky, aby si pokud možno test zařídili již předem a umožnili tím hladký průběh akce. Pořadatelé si vyhrazují právo na místě provést namátkový antigenní test jakéhokoli návštěvníka v případě pochybností o jeho zdravotním stavu.

Chinaski je česká pop rocková skupina, která v letech 2005 a 2007 vyhrála cenu Anděl, udělovanou Akademií populární hudby.
Pavel Šporcl je houslový virtuos a jeden z nejžádanějších českých umělců. Díky svému umění, výrazné osobnosti i nekonvenčnímu vystupování slaví Pavel Šporcl úspěchy na nejvýznamnějších pódiích, u všech generací...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Šance pro kulturu -...

Výstaviště HolešovicePraha (0 metrů)

Vila LannaPraha (1 774 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 927 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 984 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 995 m)