Camilla Mraz /USA/ & F.U.T.

Camilla Mraz /USA/ & F.U.T.

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 27.1.2013
Vstupné:

330 Kč / 260 Kč

27leden čtvrtek 01:00

Žánr: rockpopfestivaljazz


Neděle, 27. Leden 21:30h

CAMILLA MRAZ /USA/ & F.U.T.

STANDARD & MODERN VOCAL JAZZ

Camilla Mraz - vocal, piano

František Uhlíř - double bass
Adam Tvrdý - guitar
Jaromír Helešic - drums

CAMILLA MRAZ /USA/  &  F.U.T.

Camilla Mraz a Frantisek Uhlíř se v tomto roce na podiu nesetkávají poprvé.

Jejich spolupráce zacala již v roce 2007. Od té doby se tato formace ve složeni Camilla Mraz – vocal a piano, Frantisek Uhlíř – kontrabas, Adam Tvrdý – kytara, Jaromír Helešic / bici, stávala stále častymi hosty jazzovych klubu a různych festivalů.

Camilla Mraz se narodila v Ostrave, ale žila v Německu, kde vystudovala kromě vážné hudby predevšim piano a zpěv na jazzove akademii v Mnichove. Velkou podporou nejen pri live koncertech, byl zároveň i její učitel kompozice a aranžmá Rich Laughlin (USA). Již v té době se projevoval jeji osobitý hráčský styl a kompozice.
Jeji hudební aktivity sahají až za spectrum jazzu a vážne hudby, někdy až k avantgardě.
Camilla je v současné době zařazena mezi žádané koncertní umělkyně.

Po jejím odchodu do New Yorku, kde v současně době žije, spolupráci s Františkem Uhlířem na jistou dobu přerušila, nebot se věnovala kompozicím a studiovym nahrávkám.
Teprve v loňskem roce, se znovu zrodil nápad, navštívit dohromady s FUT znovu evroská podia a jazzové kluby.
Tentokrát je repertoár více osobitější a převládají především vlastní kompozice. ale jsou zde i zajimavé aranžovane hudební standardy.

František Uhlíř - bass
Absolvent konzervatoře v Brně a jeden z předních evropský kontrabasistů .Spoluracoval se všemi hudebníky,kteří v českém jazzu něco znamenají .(např.SHQ Karla Velebného, Barock Jazz Q a formací pianisty Emila Viklického).
Rejstřík jeho četných aktivit zahrnuje i spolupráci s různými mezinárodními skupinami a sólisty (East - West Connection, Czech - Norwegian Band, D Weckl, B.Moses, S. Costanzo, J. Newman,T. Curson, B.Bailey, L. Blackbourn, P. Wilson, S. Nistico, S. Hamilton, S.Robinson, D. Goykovich,C. Stötter, P.Catherine, S. Houben, B. Castelluci, W. Lackerschmied, A. Riel,
P. Mikkelborg, B. Dennerlein).

Jaromír Helešic - drums
Narodil se v Uherském Hradišti a vyrůstal na jižní Moravě v Mikulčicích. Od konce 60 let žije v Praze, kde působil v různých jazzových formacích (Jazz Half Sextet, Jazz Nova) než zakotvil ve skupině kontrabasisty L. Hulana Jazz Sanatorium.
V 70. letech se stal Jaromír Helešic jedním z nejlepších a nejžádanějších hráčů na bicí nástroje u nás (Impuls, Energit L.Andršta, Jazz Q M.Kratochvíla, Pražský Big Band, Milan Svoboda Q,R.Dašek Trio).
Jaromír Helešic vystupoval s různými hudebním projekty po celé Evropě, Indii a v zámoří.

Adam Tvrdý - guitar
Je též skladatel a učitel hry na kytaru. Studoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze. V roce 1997 absolvoval Letní jazzovou dílnu americké hudební školy Berklee school of music.
V roce 1995 získal cenu sólisty na Letní jazzové dílně Karla Velebného.
Od roku 1997 hraje na profesionální scéně. Adam spolupracoval a dále spolupracuje s větší
částí české jazzové špičky a od roku 1999 také s americkými jazzovými hudebníky. Se svým triem absolvoval turné po USA, Karibiku a Kanadě. V letech 2002-2003 se přidal k jazzové scéně v New York City, kde spolupracoval s několika vynikajícími hudebníky, jako např.: Essiet Essiet, J.Fraticelli, D. Phillips - kontrabas, J. Rybczyk dr., J. Serry - klavír, T. Moreno - drums, Kendra Shank - zpěv, Al Galladoro - klarinet a saxofon.
 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Camilla Mraz /USA/ &...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)