Přejít na stránky Ticketpro.cz

Mauriusz Kwiecien

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 14.1.2013

14leden čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcesoutěž


Barytonista Mariusz Kwiecień zahájí po boku Anny Netrebko sezonu 2012/2013 v Metropolitní opeře: 24. 9. vystoupí v roli Belcoreho v opeře Nápoj lásky.

Mariusz Kwiecień sklízí ovace ve všech předních operních domech Evropy a Severní Ameriky. „Pěvec, jehož jméno je těžké vyslovit, ale jehož je snadné obdivovat“, napsala Melinda Bargreen v deníku Seattle Times v recenzi na Dona Giovanniho, „ … pohybuje se jako panter a moduluje svůj mocný hlas do nejjemnějších odstínů… Konečně je zde pěvec, díky němuž diváci pochopí, proč má Don Giovanni tak dlouhý katalog svých krásek…“

Mozartův Giovanni je jednou z kongeniálních kreací Kwiecieńě; zpíval ho ve Vídeňské státní opeře, v operních domech v Bilbao, Houstonu, San Francisku, Santa Fe, Varšavě, v Bavorské státní opeře v Mnichově, londýnské Covent Garden či v Seattlu, kde získal titul Umělec roku právě za ztvárnění této role v sezoně 2006/2007.

Rodák z Krakova (4. 11. 1972) a absolvent varšavské akademie debutoval v roce 1993 v Krakovské opeře (Opera Krakowska) jako Aeneas (Purcell: Dido a Aeneas). Poté následovala úspěšná účast v několika mezinárodních soutěžích – 1994 Duszniki, Polsko (1. cena), 1996 Hans Gabor/Belvedere, Vídeň (cena Vídeňské a Hamburské státní opery), 1998 soutěž Franciska Vinase, Barcelona (Cena za interpretaci W. A. Mozarta a cena publika), 1999 Světová soutěž v Cardiffu, Wales.

V roce 1999 byl přijat do Lindemannova programu pro mladé umělce v newyorské Metropolitní opeře. Tak jako ostatní studenti dostal i Kwiecień příležitost vystoupit v MET v menších rolích. Debutoval zde 2. 1. 1999 v roli Kuligina v Janáčkově Kátě Kabanové pod taktovkou sira Charlese Mackerrase. Netrvalo dlouho a MET mu už nabídla velké barytonové role: Marcella (Bohéma, 2003 a turné v Japonsku v roce 2011), Silvia (Komedianti, 2004), hraběte Almavivu (Figarova svatba, 2005), Giuglielma (Così fan tutte, 2005), Malatestu (Don Pasquale, 2006 a 2010), Enrika (Lucia di Lammermoor, 2007) a Escamilla (Carmen, 2009), Dona Giovanniho (2011) a Belcoreho (Nápoj lásky, 2012). V cyklu MET in HD zpíval Enrika v Lucii di Lammermoor (7. 2. 2009) a Malatestu v Donu Pasqualovi (13. 11. 2010).

K již zmíněným operním domům přibyla záhy hostování v San Francisku, San Diegu, Los Angeles, Lyrické opeře v Chicagu, Pařížské opeře, v Grand Théâtre de Genève, milánské La Scale, moskevském Velkém divadle, berlínské Německé opeře, Hamburské státní opeře, Teatro Real v Madridu, veronské Aréně, na festivalech v Tanglewoodu, Glyndebourne a Teatro Maggio Musicale Fiorentino ve Florencii, v Teatro Municipal v São Paulu ad. Jeho repertoár se rozrostl o Ottokara (Čarostřelec), Eugena Oněgina, Riccarda (Puritáni), Germonta (La traviata) či Szymanowského Krále Rogera.

V jeho diskografii figuruje CD s názvem Slavic Heroes (Harmonia Mundi), na němž Mariusz Kwiecień zpívá za doprovodu Polského rozhlasového symfonického orchestru pod taktovkou Łukasze Borowicze árie z oper slovanských autorů (včetně Smetany a Dvořáka), a dále DVD s inscenacemi z Metropolitní opery: Don Pasquale, Lucia di Lammermoor (obojí Deutsche Grammophon) aEugen Oněgin (velké divadlo v Moskvě, label BelAir).

V Praze vystoupil Mariusz Kwiecień na pozvání agentury Nachtigalls Artists 25. 11. 2010 ve Smetanově síni se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK pod taktovkou Łukasze Borowicze.

www.mariuszkwiecien.com

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mauriusz Kwiecien

Tyn Yard ResidencePraha (326 metrů)

The Emblem HotelPraha (721 metrů)

ValentinskaPraha (843 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (49 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (551 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (919 m)