Přejít na stránky Ticketpro.cz

Lawrence Brownlee

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 18.6.2012
Vstupné:

500 - 3.200 Kč

18červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyclubbingpopparty


Lawrence Brownlee  je jedním z nejčastěji vyhledávaných umělců na operní scéně. Je vyzdvihován pro krásu svého hlasu, zdánlivě nenucenou techniku a jeho dramatické ztvárnění jevištních postav.

Lawrence Brownlee

tenor

Lawrence Brownlee je jedním z nejčastěji vyhledávaných umělců na operní scéně. Je vyzdvihován pro krásu svého hlasu, zdánlivě nenucenou techniku a jeho dramatické ztvárnění jevištních postav.

Sezóna 2011-12 začína pro pana Brownleeho ve Washingtonu a dále mu dá příležitost ukázat svůj jedinečný tenor tak vhodný pro bel cantové role v šesti operách od Belliniho, Donizettiho a Rossiniho. Dále vystoupí v nové roli svého repertoáru v Bizetových Lovcích perel a uskuteční debut na dvanácti operních a koncertních scénách včetně Ruska, Jižní Afriky a Slovenska.

Mezi hlavní události loňské sezóny je třeba vyzdvihnout jeho debut v Opéra National de Paris v roli Lindora v Italce v Alžíru, jeho první Sonnambulas v Divadle v St. Gallen, Lazebníka sevilského v opeře v Seattlu, roli Rinalda v Rossiniho Armidě v Metropolitní opeře, Popelku s Canadian Opera Company, atd. Profesionální debut pana Brownleeho přišel v roce 2002, kdy zpíval roli Almavivy v Lazebníkovi v opeře ve Virginii. Tuto roli následně zpíval na mnoha předních operních scénách po celém světě. Mezi jeho ostatní klíčové role povežujeme tenorové party v Popelce, Puritánech, Mojžíši v Egyptě, Turkovi v Itálii, Nápoji lásky, Donu Pasqualem a Dceři pluku.


Jeho diskografie zahrnuje Rossiniho Stabat Mater s Annou Netrebko (EMI Classics), dvoj-DVD opery Armida z Metropolitní opery (Decca) a Carmina Burana se Sirem Simonem Rattlem a Berlínskou filharmonií (EuroArts/Opus Arte). Mezi dalšími CD z poslední doby bychom našli troj-CD s áriemi Rossiniho a DVD s nahrávnou Popelky z Metropolitní opery s Elīnou Garančou v roli Angeliny a pana Brownleeho v roli jejího prince. Z dřívejší doby jmenujme alespoň jeho první sólové CD s italskými písněmi (EMI Classics).

LAWRENCE BROWNLEE

BELCANTO

Program koncertu

Rossini: Il barbiere di Siviglia - Se il mio nome

Rossini: Il barbiere di Siviglia - ouverture

Rossini: La Cenerentola - Si, ritrovarla io giuro

Rossini: Zelmira - Terra amica

Rossini: Guillaume Tell – ouverture

Rossini: Il barbiere di Siviglia - Cessa di pui resistere

Přestávka

Schubert: Ouverture im italienschen Stil, D-Dur

Donizetti: Elisir d’amore - Una furtiva lagrima

Bellini: Il pirata – ouverture

Bellini: I Puritani - A te o cara

Donizetti: Don Pasquale - ouverture

Donizetti: Don Pasquale - Povero Ernesto

Donizetti: La fille du régiment - Ah, mes amis

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

500 - 3.200 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lawrence Brownlee

Tyn Yard ResidencePraha (324 metrů)

The Emblem HotelPraha (720 metrů)

ValentinskaPraha (842 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (48 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (549 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (918 m)