Dave Holland & Kenny Barron Trio ft. Johnathan Blake

Dave Holland & Kenny Barron Trio ft. Johnathan Blake

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 15.3.2020

15březen neděle 21:00

Žánr: koncerty


Dave Holland je původem britský jazzový kontrabasista, hudební skladatel a kapelník žijící v USA. Tam se v mládí proslavil především jako spoluhráč fenomenálního trumpetisty Milese Davise, v jehož kapele v roce 1968 nahradil Rona Cartera. S Davisem nahrál i slavná přelomová alba In A Silent Way a Bitches Brew (obě 1969), jimiž trumpetista definoval nový hudební styl jazz-rock, resp. fusion.

Klavírista Kenny Barron již nepochybně patří ke gigantům světového jazzu. Je to hudebník, který začínal již v kapele Dizzy Gillespieho a hrával s mnoha dalšími velkými hvězdami, jako je Stan Getz, Yusef Lateef, Freddie Hubbard a další. Kenny Barron a Dave Holland poprvé spolupracovali na sérii intimních duo koncertů v roce 2014, které následovaly po vydání jejich uznávaného CD The Art of Conversation.

V poslední době ještě přizvali úžasného mladšího bubeníka Johnathana Blaka, aby natočili triové album, které má být vydáno začátkem roku 2020. Johnathan Blake již v Jazz Docku hrál po boku Miguela Zénona a kromě toho má již na světové scéně obrovskou reputaci například díky dlouholetému členství v Tom Harrell Quintetu, Kenny Barron Triu nebo v The Mingus Big Bandu!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dave Holland & Kenny...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)