Veletrh alternativních publikací PhaseBook

Veletrh alternativních publikací PhaseBook

Termín: 30.11.2019 1.12.2019
Vstupné:

zdarma

30lis - 1pro celý den

Žánr: knihy literatura veletrh festival zdarma nakladatelství praha víkend


PhaseBook je prodejní veletrh alternativních knižních publikací. Je to prostředek pro distribuci knižní kultury, která stojí mimo střední proud. Veřejnosti se představí široké spektrum autorských přístupů k tvorbě publikací a nakladatelské činnosti v Čechách a zahraničí.

Veletrh nesleduje jenom klasické knižní formy. Hledá přesahy. hraje si s kontexty a sleduje různé fáze současného knižního procesu od prvotních idejí k závěrečné realizaci. Únava z virtuálního prostředí nás žene k něčemu hmatatelnému.

Letošní ročník se zaměří na představení nemainstreamové knižní produkce z Finska, Německa, Itálie, Maďarska a Slovenska.

Návštěvníkům bude přehledně představena široká paleta možností podoby současných knižních publikací, např. Juliána Chomová, Wo-men, Linda Retterová, ze zahraničí
např. zúčastní Colorama (GER), Hurikkan Press (HU), či Evangelos Androutsopoulos (FI/GR). Jim budou alternovat méně klasické prezentace uměleckých instalací a projektů zabývajících se médiem publikace v širších souvislostech vizuálních oborů. Tak se představí např. Meta Publishing (IT), Viktor Kopasz (CZ/SK/HU) či Adéla Waldhauserová (CZ).

Dalším programem festivalu je série přednášek, které divákům umožní nahlédnout do různých fází knižní produkce. Nebudou chybět ani autorská čtení, přednášky o samotných hnutích stojících za vznikem publikací a bude možné se seznámit s dosud nerealizovanými projekty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Veletrh alternativních...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (506 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (910 metrů)

Royal Court HotelPraha (910 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (991 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (572 m)